20.3 C
București
vineri, 10 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePâinea Anului va fi desemnată la Braşov, în cadrul evenimentului GastroPan

Pâinea Anului va fi desemnată la Braşov, în cadrul evenimentului GastroPan

Pâinea Anului 2024 realizată artizanal, fără adaosuri de aditivi alimentari, cu o etichetă cât mai curată, dar şi Tortul Anului vor fi desemnate la jumătatea acestei luni, la Braşov, în cadrul evenimentului GastroPan.

Pe parcursul celor trei zile de expo-conferinţă sunt programate concursurile GastroPan, împărţite în trei secţiuni distincte – panificaţie-patiserie, cofetărie şi gastronomie – iar fiecare cuprind şase categorii.

„În cadrul acestor concursuri se vor acorda premii prestigioase, printre care Pâinea Anului 2024 realizată artizanal, unde brutarii din întreaga ţară trebuie să producă pâine fără adaosuri de aditivi alimentari, cu o etichetă cât mai curată, reflectând astfel cerinţele moderne din zilele noastre.

De asemenea, se va decerna şi premiul pentru Tortul Anului 2024, care va implica folosirea de materii prime tradiţionale româneşti, oferind cofetarilor o platformă pentru a-şi exprima creativitatea prin produsele expuse”, subliniază organizatorii.

Peste o sută de furnizori din ţară şi străinătate îşi vor expune soluţiile şi inovaţiile la standurile amenajate în cadrul evenimentului, ce va avea loc în perioada 14-16 martie la Braşov.

Potrivit organizatorilor, la GastroPan 2024 vor fi prezentate cele mai recente tehnologii, soluţii şi inovaţii pentru profesioniştii din industria panificaţiei, cofetăriei şi HoReCa.

Astfel, secţiunile dedicate panificaţiei, patiseriei şi gelateriei fac parte dintr-un concept expoziţional unic, care îmbină tendinţele globale cu nevoile lanţului de aprovizionare în diverse domenii, inclusiv catering profesional, cafea şi ceai, mobilier pentru masă.

O altă categorie în această ediţie a evenimentului va fi dedicată studenţilor şi elevilor, cu scopul de a încuraja inovaţia şi creativitatea în rândul tinerilor.

„Tema acestei categorii, produse de patiserie cu etichetă curată, îi provoacă pe tineri să utilizeze cu atenţie toate materiile prime şi ingrediente în procesele lor tehnologice. Tinerii elevi şi studenţi au oportunitatea de a se întrece între ei, de a schimba idei şi opinii, dar cel mai important, de a lega prietenii între viitorii specialişti din industria alimentară”, notează sursa citată.

„Atât furnizorii de produse şi servicii pentru aceste afaceri, cât şi producătorii din brutării, cofetării sau gelaterii, împreună cu operatorii din hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele, consideră că participarea la GastroPan reprezintă o oportunitate reală de progres pentru activităţile lor.

Gama variată de produse, soluţii şi tehnologii prezentate cuprinde echipamente şi tehnologii de vârf pentru sectorul de panificaţie-patiserie-morărit, materii prime şi accesorii inovatoare pentru domeniul cofetăriei şi gelateriei, produse şi servicii IT pentru unităţile HoReCa, soluţii de igienizare pentru toate unităţile de alimentaţie publică şi ospitalitate, precum şi ambalaje şi accesorii pentru bucătării şi laboratoare profesionale de cofetărie.

Prezentările acestora în standurile expozanţilor vor fi completate de demonstraţii practice live susţinute de experţi de renume mondial, prezentări de tehnologii realizate de specialişti, lansări de produse noi şi inovatoare şi ateliere practice”, se menţionează în comunicat.

La GastroPan vor fi prezenţi în trei săli expoziţionale, spaţii exterioare şi în zona dedicată Concursurilor GastroPan 2024, alături de expozanţi din România, şi importante nume din Germania, Slovacia, Turcia, Polonia, Serbia, Italia, Republica Moldova, Grecia, Cehia, Franţa, Spania, Bulgaria şi Ungaria. De asemenea, la concursurile GastroPan se vor întrece 104 concurenţi din toate colţurile ţării pentru câştigarea premiilor puse în joc.

Organizatorii estimează prezenţa la eveniment a 19.000 de vizitatori (antreprenori şi specialişti din domeniile-ţintă). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din UE şi din România

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice...
‹ adv ›

Apofruit – cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de investiții în inovație varietală

Apofruit, o importantă cooperativă din Italia cu peste 2.700 de membri, a prezentat realizările și planurile sale strategice în...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România în perioada 14 – 15 mai

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România la începutul săptămânii viitoare, pentru o vizită de două...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole