13.3 C
București
miercuri, 3 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEgiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez pentru a scurta...

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez pentru a scurta timpii de tranzit

Egiptul derulează un studiu de fezabilitate cu privire la lărgirea Canalului Suez, în ideea scurtării timpilor de tranzit şi a evita potenţialele blocaje ale acestei artere cruciale prin care trece 12% din comerţul maritim mondial, transmite Bloomberg.

Proiectul vizează transformarea acelor segmente pe care navigaţia se derulează în prezent pe o singură bandă, 50 de kilometri din partea de nord a canalului, respectiv 30 de kilometri în partea de sud, în zone în care navigaţia se poate desfăşura pe două benzi, a precizat preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA), Osama Rabie la un eveniment organizat duminică.

Aceste propuneri vin în continuare unor planuri vehiculate pentru prima dată în 2021, când eşuarea navei Ever Given a blocat traficul prin Canalul Suez timp de o săptămână.

În urmă cu aproape un deceniu, Egiptul a finalizat un amplu program, în valoare de opt miliarde de dolari, de extindere a Canalului Suez, care a permis scurtarea timpilor de aşteptare şi a atras şi mai multe vase.

Studiile iniţiale au fost finalizate şi transmise preşedintelui egiptean, Abdel-Fattah El-Sisi, care va primi propunerile finale atunci când vor fi gata de aprobare, a spus Rabie.

Deocamdată nu este clar cât de mult vor costa lucrările de extindere şi nici care este calendarul potenţial pentru finalizarea proiectului.

Două firme, ACE Moharram-Bakhoum şi Dar Al-Handasah, derulează în prezent studiul de fezabilitate pentru acest proiect şi analizează posibili parteneri.

Expansiunea va permite „tranzitul Canalului Suez în deplină siguranţă”, a spus Rabie.

Veniturile generate de Canalului Suez, care în exerciţiul fiscal iulie 2022 – iunie 2023 au atins un nou record de 9,4 miliarde de dolari, sunt în prezent afectate de atacurile lansate de rebelii Houthi asupra navelor din Marea Roşie. Canalul Suez reprezintă o sursă preţioasă de valută pentru Egipt.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA eliberează adeverințe pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

Reuters: Exporturile de citrice ale Africii de Sud ar urma să crească în acest an

Africa de Sud se aşteaptă la creşterea exporturilor de citrice în acest an, pe măsură ce arborii tineri vor...

Xinhua: Un studiu avertizează că Australia se va confrunta cu mega-secete care vor dura zeci de ani

Australia ar putea să se confrunte în curând cu o serie de mega-secete care vor dura timp de mai...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole