11.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArad: Transporturile de ouă şi carne de pasăre, verificate din cauza gripei...

Arad: Transporturile de ouă şi carne de pasăre, verificate din cauza gripei aviare din Ungaria

Autorităţile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii, pe fondul evoluţiei unor focare de gripă aviară în ţara vecină.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat luni, că transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intră în ţară, pentru a se evita aducerea de produse din zonele în care există focare.

„Începând din această săptămână, organizăm filtre pe drumurile din apropiere de graniţă, împreună cu alte instituţii ale statului, pentru a verifica atât documentele de provenienţă, cât şi condiţiile de transport.

Sunt vizate toate transporturile de ouă, carne, produse din carne de pasăre şi păsări vii, pentru a evita apariţia gripei aviare în judeţ”, a declarat Marcel Roşu.

El a precizat că în momentul de faţă nu există interdicţie de a fi introduse în ţară aceste produse, decât în cazul celor care provin din zonele în care există focare de gripă aviară.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, de la graniţa cu România până la cea cu Austria.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole