13.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIndicatorii tehnico-economici pentru investiţiile din Portul Constanţa - aprobați de Guvern

Indicatorii tehnico-economici pentru investiţiile din Portul Constanţa – aprobați de Guvern

Indicatorii tehnico-economici pentru investiţiile din Portul Constanţa au fost aprobate, vineri, de Guvern, a transmis Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Dragaj de investiţii în porturile maritime” au fost propuşi de ministerul de resort.

Astfel, în urma studiului de fezabilitate derulat de CN APM S.A. Constanţa, a studiului geotehnic şi a expertizei tehnice, a rezultat că sunt necesare lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor şi şenalelor navigabile din Portul Constanţa, pe o suprafaţă totală de 400,58 hectare, din care: zona Constanţa – pe o suprafaţă de 268,06 hectare; zona Midia – pe o suprafaţă de 70,64 hectare; zona Mangalia – pe o suprafaţă de 61,88 hectare.

Potrivit sursei citate, conform evaluărilor, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de aproximativ 1,059 miliarde de lei.

Durata de realizare a investiţiei este de 39 luni, din care 30 luni pentru execuţie, de la data emiterii Ordinului de începere.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN), prin Programul Transport (PT) 2021-2017 şi de la bugetul de stat, prin MTI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, în conformitate cu programele de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate 

În perioada imediat următoare, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța va începe asfaltarea tuturor drumurilor intens circulate din Portul...

Guvernul a aprobat Memorandumul privind realizarea lucrărilor în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanţa Sud

Executivul a aprobat în şedinţa desfăşurată de joi, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Memorandumul cu privire la realizarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole