15 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

HomepageAdvNorofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme...

Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură

Compania Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură, în urma unei investiţii de 3 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Norofert, laboratorul este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeştii de Pădure, deţinută de companie, şi este singurul de acest tip din România.

Acest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci şi de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerinţelor pieţelor locale şi internaţionale.

Un aspect important al acestei prime etape îl reprezintă colaborarea strânsă dintre echipa de cercetători şi tehnicieni ai Norofert şi Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

Astfel, compania are acces la expertiză ştiinţifică şi resurse universitare, contribuind la izolarea şi dezvoltarea microorganismelor deţinute şi înregistrate în nume propriu.

„Laboratorul de cercetare şi multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor.

Cercetarea şi dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creştere pe termen mediu şi lung, cel mai puternic diferenţiator într-o piaţă europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie.

Astfel, un element cheie pentru investiţia în laborator este şi adresabilitatea sa internaţională”, a declarat Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare şi multiplicare a laboratorului sunt proiectate să răspundă nevoilor variate ale comunităţii agricole, oferind soluţii inovatoare şi sustenabile atât pentru agricultura convenţională, cât şi pentru cea ecologică.

„Acest laborator, unic în ţară, se distinge prin flexibilitatea în producţia de tulpini derivate noi, adaptate provocărilor schimbărilor climatice”, se precizează în comunicat.

Prima etapă a proiectului marchează finalizarea construcţiei unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spaţiu tehnologic avansat şi bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei.

Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la peste 6 milioane de lei.

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de familia Popescu.

În plină dezvoltare a facilităţilor de producţie care să susţină practici agricole sustenabile, la nivel internaţional, Norofert demonstrează angajament faţă de obiectivul neutralităţii climatice şi capacitatea de a inova într-un domeniu crucial pentru viitorul agriculturii şi a siguranţei alimentare.

Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol, linii care vor cunoaşte dezvoltare în următorii ani.

Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică, cu o nişă nouă a produselor convenţionale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi, din octombrie 2021, acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO.

De-a lungul celor 4 ani de activitate în piaţa de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital şi 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative.

Obligaţiunile corporative ale companiei sunt tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole