19.6 C
București
joi, 30 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Cod portocaliu de ninsori în zona montană a 3 judeţe; Cod...

ANM: Cod portocaliu de ninsori în zona montană a 3 judeţe; Cod galben de ploi şi vânt, până miercuri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă pentru zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu, precum şi două Coduri galbene de precipitaţii însemnate cantitativ, respectiv de vânt, ce vizează până miercuri dimineaţa vestul şi sud-vestul Transilvaniei, Carpaţii Occidentali şi Meridionali.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de marţi, până la ora 22:00, va fi Cod portocaliu de vreme rea în zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu, unde va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantităţile de precipitaţii vor ajunge la 50 – 70 l/mp.

Totodată, în intervalul 13 februarie, ora 10:00 – 14 februarie, ora 8:00, este în vigoare o atenţionare Cod galben de precipitaţii în Carpaţii Meridionali.

Pe parcursul zilei de marţi şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri, atât în Carpaţii Occidentali, cât şi în vestul şi sud-vestul Transilvaniei, vor fi cantităţi de precipitaţii de 25 – 30 l/mp, izolat de 40 l/mp. În intervalul analizat, vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.400 de metri va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în decursul zilei de miercuri, 14 februarie, între orele 8:00 – 20:00, va fi valabilă o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului în judeţe din Moldova şi din nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, se vor semnala şi în restul Munteniei, Dobrogea şi local în Oltenia.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Conform ANM, începând din 13 februarie, ora 10:00, şi până în dimineaţa zilei de 14 februarie, pe fondul unei informări meteo, temporar, vor fi precipitaţii îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării, unde se vor acumula cantităţi de apă în general de 15 – 25 l/mp. De asemenea, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă.

În Carpaţii Orientali şi, trecător în noaptea de marţi spre miercuri în Transilvania şi Moldova, se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Marţi, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar spre seară şi noaptea şi în cele estice, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Ploi sub formă de averse, descărcări electrice şi vânt puternic în întreaga ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis până la...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în 25 de judeţe, până joi seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii,...

ANM: Cod galben de averse în 17 judeţe şi ploi în întreaga ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de averse în zone din 17 judeţe,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole