9.3 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎn Arad a început montajul unui complex zootehnic pentru suine pe 23000...

În Arad a început montajul unui complex zootehnic pentru suine pe 23000 m2

În vestul judeţului Arad, Semlac, a început montajul unui complex zootehnic important, dedicat creșterii suinelor.

Potrivit companiei specializate în acest domeniu – ASA Cons Romania ce implementează proiectul de montare, complexul zootehnic va avea o suprafață totală de 23 de mii de metri pătrați și șase corpuri specializate ce vor permite realizarea tehnologiei la cel mai înalt nivel.

Potrivit datelor INS, efectivele de porcine existente în România au scăzut cu 9,8%, la 1 mai 2023, faţă de intervalul similar din anul 2022, astfel, pe lângă proiecte de acest gen, nu putem trece indiferenți.

complex porcine arad
Sursă: ASA Cons Romania

Numărul de porci crescuți în România, potrivit ultimelor date oficiale publicate de INS (septembrie 2023) în mai 2023, era de 3.004.149 capete, mai puţin cu 327.918 capete faţă de luna mai a anului 2022.

Ponderea efectivelor de porci existente în perioada raportată a crescut în regiunile: Vest (+1,9 puncte procentuale ), Centru (+0,4 pp) şi Sud-Est (+0,2 pp).

Pe de altă parte, ponderea s-a diminuat în regiunile: Sud Muntenia (-1,9 pp), Nord-Est (-0,4 pp), Nord-Vest (-0,1 pp) şi Bucureşti-Ilfov (-0,1 pp), iar în regiunea Sud-Vest Oltenia a rămas constantă.

‹ adv ›

12 COMENTARII

  1. La o asemenea scara nu cred ca e o fericire pt o zona care se lauda cu panza de de apa freatica.
    Mereu s a comentat cat de nociv e un Complex de crestere a porcilor.
    Acum ne laudam si ne bucuram?

  2. Dacă depășește 10000 capete pe o rază de 1500 m deci 1km jumate este interzisă desfășurarea de activitate socio economice inclusiv construcția unor imobile.

  3. La vechiul complex de porci din Semlac azi în ruine se filtra și deversa totul în Mureș. Bine ca pe cel vechi gata construit nu l-au remodernizat ca nu corespunde standardelor eu. Numai interese și hoție cât vezi cu ochii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum îngrijim closca pe ouă pentru a obține pui sănătoși

Primăvara este anotimpul când, cel mai frecvent, găina se...
‹ adv ›

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în vigoare vă prezentăm o sinteză a aspectelor privind normele (condiţiile,...

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole