10.6 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFurturi masive în Portul Constanța: 77 de tone de cereale și cărbune...

Furturi masive în Portul Constanța: 77 de tone de cereale și cărbune au fost furate

Trei persoane au reușit să fure în patru luni o cantitate de 77 de tone de cereale și cărbune din trenurile de marfă garate în Portul Constanța, prejudiciul creat fiind de 121.000 lei, transmite puterea.ro.

Furturile în portul Constanța aveau loc zilnic, iar marfa era vândută mai departe pe o rețea cu ramificații dezvoltate foarte repede și care a ajuns să numere în scurt timp peste 20 de persoane trimise în judecată pentru furt calificat, acum.

În acest dosar, patru dintre inculpaţi sunt în arest la domiciliu şi cinci, sub control judiciar.

Derularea faptelor

În perioada iulie-octombrie 2023, atât ziua, cât şi pe timpul nopţii, cu o frecvenţă aproape zilnică, inculpaţii, au sustras cereale şi cărbune din vagoanele garate în triajul portului Constanţa, prin forţarea sigiliilor de siguranţă şi deschiderea trapelor de descărcare, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.  

Mărfurile erau ambalate în saci şi ascunse pe platformele vagoanelor, pentru a le transporta în afara portului.

„Autorii au fost sprijiniţi în activităţile lor infracţionale de un angajat al unei societăţi cu sediul în Portul Constanţa, care îi anunţa despre sosirea în port a vagoanelor încărcate cu marfă.

De asemenea, inculpaţii au beneficiat uneori şi de contribuţia unor persoane cu acte de executare, care împreună aveau rolul de a asigura zona comiterii faptelor şi de a-i anunţa pe autori despre eventuala prezenţă a organelor de poliţie”.

Odată scoşi în afara portului, sacii cu mărfuri erau depozitaţi în curţile inculpaţilor, aflate în apropierea căii ferate. De acolo mărfurile erau vândute către diferiţi clienţi ori transportate către alte persoane.

„Astfel, autorii şi-au dezvoltat o reţea de clienţi, cărora le-au vândut mărfurile sustrase. Dintre aceştia au fost identificate 13 persoane, ce au fost inculpate întrucât cercetările au relevat că ele cunoşteau provenienţa ilicită a mărfurilor, iar frecvenţa cu care au cumpărat a fost de natură a-i încuraja pe autori să continue activităţile infracţionale”.

În total, inculpaţii au sustras peste 77.000 kilograme de cereale şi cărbuni, în valoare de 121.000, prejudiciu creat mai multor societăţi de transport marfă.

„În vederea recuperării prejudiciului, procurorul de caz a instituit măsuri asigurătorii, iar prin actul de sesizare a instanţei a fost solicitată luarea măsurii de siguranţă a confiscării extinse a sumelor de bani obţinute în mod ilicit de către autori, de la începutul anului 2023″, au precizat anchetatorii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate 

În perioada imediat următoare, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța va începe asfaltarea tuturor drumurilor intens circulate din Portul...

Guvernul a aprobat Memorandumul privind realizarea lucrărilor în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanţa Sud

Executivul a aprobat în şedinţa desfăşurată de joi, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Memorandumul cu privire la realizarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole