15.2 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎntâlnire între Ucraina și Polonia pentru a rezolva problema blocajului la frontieră

Întâlnire între Ucraina și Polonia pentru a rezolva problema blocajului la frontieră

Ministrul ucrainean al infrastructurilor, Oleksandr Kubrakov, a anunţat joi că s-a întâlnit pentru prima dată cu omologul său polonez recent numit, pentru a încerca să găsească o soluţie la blocajul transportatorilor polonezi la frontiera dintre cele două ţări, relatează AFP.

Oleksandr Kubrakov a declarat că „subiectul principal” al acestei reuniuni de miercuri de la Varşovia cu Dariusz Klimczak a fost „deblocarea frontierei”, care are un impact asupra economiei Ucrainei.

„Sperăm să ajungem la o poziţie comună în această săptămână”, cu o delegaţie poloneză aşteptată la Kiev pentru un nou rând de negocieri, a spus el.

„Am prezentat cifre-cheie şi date analitice care stau mărturie: problemele invocate de protestatarii polonezi nu există în realitate”, a dat asigurări ministrul ucrainean.

Transportatorii polonezi, care denunţă „concurenţa neloială” a colegilor lor ucraineni, blochează de la începutul lui noiembrie frontiera, ceea ce a dus la formarea de cozi interminabile.

Ucraina depinde puternic de transportul rutier prin Polonia, membră a UE, pentru exporturile şi importurile sale, în special de la declanşarea invaziei ruse în urmă cu aproape doi ani.

Noul premier polonez, Donald Tusk, a promis să găsească o soluţie împreună cu transportatorii nemulţumiţi.

Venirea la putere a liderului proeuropean marchează o schimbare politică majoră în Polonia, notează AFP. Donald Trusk a promis de altfel să intensifice eforturile pentru ajutorarea Ucrainei.

Oleksandr Kubrakov a salutat acest nou guvern pentru „dialogul deschis” purtat cu Kievul şi „voinţa sa de a rezolva problemele împreună”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole