17.8 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎntâlnire între Ucraina și Polonia pentru a rezolva problema blocajului la frontieră

Întâlnire între Ucraina și Polonia pentru a rezolva problema blocajului la frontieră

Ministrul ucrainean al infrastructurilor, Oleksandr Kubrakov, a anunţat joi că s-a întâlnit pentru prima dată cu omologul său polonez recent numit, pentru a încerca să găsească o soluţie la blocajul transportatorilor polonezi la frontiera dintre cele două ţări, relatează AFP.

Oleksandr Kubrakov a declarat că „subiectul principal” al acestei reuniuni de miercuri de la Varşovia cu Dariusz Klimczak a fost „deblocarea frontierei”, care are un impact asupra economiei Ucrainei.

„Sperăm să ajungem la o poziţie comună în această săptămână”, cu o delegaţie poloneză aşteptată la Kiev pentru un nou rând de negocieri, a spus el.

„Am prezentat cifre-cheie şi date analitice care stau mărturie: problemele invocate de protestatarii polonezi nu există în realitate”, a dat asigurări ministrul ucrainean.

Transportatorii polonezi, care denunţă „concurenţa neloială” a colegilor lor ucraineni, blochează de la începutul lui noiembrie frontiera, ceea ce a dus la formarea de cozi interminabile.

Ucraina depinde puternic de transportul rutier prin Polonia, membră a UE, pentru exporturile şi importurile sale, în special de la declanşarea invaziei ruse în urmă cu aproape doi ani.

Noul premier polonez, Donald Tusk, a promis să găsească o soluţie împreună cu transportatorii nemulţumiţi.

Venirea la putere a liderului proeuropean marchează o schimbare politică majoră în Polonia, notează AFP. Donald Trusk a promis de altfel să intensifice eforturile pentru ajutorarea Ucrainei.

Oleksandr Kubrakov a salutat acest nou guvern pentru „dialogul deschis” purtat cu Kievul şi „voinţa sa de a rezolva problemele împreună”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut şi-a vândut fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş), a raportat miercuri o...

ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole