9.3 C
București
luni, 4 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Erdogan îi va cere lui Putin să relanseze iniţiativa privind cerealele...

Reuters: Erdogan îi va cere lui Putin să relanseze iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va vorbi în curând cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a îndemna Moscova să relanseze iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră, conform postului de televiziune Haberturk şi altor instituţii media, preluate de Reuters.

„În curând, vom vorbi cu preşedintele rus Vladimir Putin şi îi vom spune că „trebuie să operăm coridorul de cereale (din Marea Neagră) cu orice preţ”. Cu voia lui Dumnezeu, primind un răspuns pozitiv de la el, putem continua pe drumul nostru”, le-a declarat Erdogan jurnaliştilor în timpului zborului său de întoarcere dintr-o vizită la Budapesta.

Rusia s-a retras în iulie din acordul – intermediat de Turcia şi Organizaţia Naţiunilor Unite – care permitea Ucrainei să exporte în siguranţă cereale din porturile sale de la Marea Neagră, spunând că înţelegerea nu livrează cereale celor mai sărace naţiuni şi că încă se confruntă cu bariere în calea propriilor exporturi de cereale şi îngrăşăminte.

Moscova a declarat duminică că nu are niciun interes să prelungească acordul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: China a cumpărat peste 1,2 mln de tone de cereale, profitând de scăderea cotaţiilor

China a cumpărat peste 20 de nave încărcate cu cereale furajere de pe piaţa internaţională în ultimele două săptămâni,...

Reuters: Fermierii francezi ar putea organiza noi acţiuni de protest

Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa guvernul să îşi respecte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole