17.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTransportatorii polonezi au reluat blocada la cel mai mare punct de tranzit...

Transportatorii polonezi au reluat blocada la cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina

Transportatorii polonezi au reluat luni blocada la cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina, pentru a cere reintroducerea permiselor de intrare în Uniunea Europeană pentru concurenţii lor ucraineni, relatează AFP.

„Protestul transportatorilor a început luni, spre ora locală 14.00 (13.00 GMT), în satul Okopy, pe şoseaua K12 care duce spre punctul de frontieră Dorohusk”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Ewa Czyz.

Săptămâna trecută, autorităţile locale din Dorohusk au interzis blocada, dar decizia a fost anulată de un tribunal care i-a autorizat pe transportatori să continue mişcarea începută cu peste o lună în urmă.

UE a renunţat la sistemul de permise de intrare pentru camioanele ucrainene în urmă cu aproape doi ani, după invazia rusă în Ucraina, iar transportatorii polonezi reclamă că măsura le-a afectat veniturile.

Conform poliţiei, un şir de circa 1.800 de camioane era format la punctul de trecere Dorohusk în momentul reluării protestului, coada întinzându-se pe o lungime de aproape 46 km.

Noul prim-ministru polonez Donald Tusk a promis săptămâna trecută să rezolve conflictul şi a acuzat guvernul anterior că i-a abandonat pe şoferii protestatari.

Însă negocierile între aceştia şi noul guvern nu au permis deocamdată găsirea unei soluţii la conflict.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Producţia de cereale în Ucraina va rămâne neprofitabilă şi în 2024

Cultivarea cerealelor în Ucraina va rămâne o activitate neprofitabilă...
‹ adv ›

Îngrijire pomi după grindină și ploi torențiale

Ploile cu grindină din ultimele zile au produs pagube importante agricultorilor și grădinarilor. În acest articol, oferim câteva sfaturi...

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru anul de cerere 2023 au depăşit 97,13 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole