20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

HomepageAdvBRD a acordat companiei Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de...

BRD a acordat companiei Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic

BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilităţi în sumă de 16 milioane euro.

Conform băncii, proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producţiei cu amprentă de carbon redusă. Creditul acordat de BRD asigură finanţarea exclusivă a dezvoltării şi operaţionalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare şi va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare. Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producţie, surplusul urmând a fi livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice.

„Suntem alături de companiile româneşti în demersurile lor de dezvoltare şi tranziţie sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită şi viziune pe termen lung”, a declarat Felix Daniliuc, directorul executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Societe Generale.

Vrancart SA este unul din principalii jucători pe piaţa produselor de carton ondulat şi a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari fiind Lion Capital SA şi Pavăl Holding.

BRD Groupe Societe Generale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole