4.9 C
București
marți, 27 februarie, 2024

-

HomepageAdvBRD a acordat companiei Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de...

BRD a acordat companiei Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic

BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilităţi în sumă de 16 milioane euro.

Conform băncii, proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producţiei cu amprentă de carbon redusă. Creditul acordat de BRD asigură finanţarea exclusivă a dezvoltării şi operaţionalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare şi va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare. Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producţie, surplusul urmând a fi livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice.

„Suntem alături de companiile româneşti în demersurile lor de dezvoltare şi tranziţie sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită şi viziune pe termen lung”, a declarat Felix Daniliuc, directorul executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Societe Generale.

Vrancart SA este unul din principalii jucători pe piaţa produselor de carton ondulat şi a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari fiind Lion Capital SA şi Pavăl Holding.

BRD Groupe Societe Generale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BASF prezintă raportul financiar pentru anul 2023

Într-un mediu de piață modelat de incertitudine economică, în...

TRANSAVIA anunță Planul de Accelerare a Creșterii Solide cu o dublare a cifrei de afaceri și a profitului până în 2026

Bazându-se pe impulsul din ultimii trei ani și după ce a atins cu succes obiectivele generale de cifră de...

EuroGrainExchange 2024: analiza pieței oleaginoaselor, pe agenda discuțiilor

EuroGrainExchange, un eveniment semnificativ în industria cerealelor, este programat să aibă loc pe 10 și 11 aprilie 2024 la...

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România & Republica Moldova. Cum se poziționează compania ADAMA în lume din punctul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole