8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAEM consideră că obiectivele de mediu ale UE sunt dificil de atins...

AEM consideră că obiectivele de mediu ale UE sunt dificil de atins până în 2030

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) consideră, într-un raport publicat luni, că este „dificil” ca cele 27 de state membre să îndeplinească ambiţiile climatice ale Uniunii Europene (UE) până în 2030, în special în ceea ce priveşte consumul de energie şi agricultura ecologică, transmite AFP.

„Potrivit analizei AEM, este posibil ca UE să nu îşi atingă majoritatea obiectivelor până în 2030”, a sintetizat agenţia cu sediul la Copenhaga.

Spre exemplu, potrivit AEM, este „foarte puţin probabil” ca UE să reuşească să îşi diminueze consumul de energie în măsura propusă (992,5 milioane de tone echivalent petrol).

Pentru a atinge acest obiectiv în „2030, ritmul mediu anual de reducere observat în ultimii zece ani va trebui să fie de trei ori mai rapid”, a estimat ea.

În plus, atingerea unei cote de 42,5% de energii regenerabile în cadrul consumului global este considerată „puţin probabilă”.

Pe de altă parte, este „fără îndoială, probabil” ca obiectivul de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră să fie atins până în 2030, a notat AEM.

Raportul, care îşi propune să fie actualizat anual, evaluează progresele înregistrate de ţările membre în raport cu cele 28 de obiective ale Programului de Acţiune pentru Mediu al UE, ce acoperă perioada 2021-2030.

Potrivit textului, este „foarte puţin probabil” ca 25% din terenurile agricole să fie cultivate conform criteriilor agriculturii ecologice.

„Pentru a accelera progresele, statele membre trebuie să aplice mai mult legile existente, să ia măsuri suplimentare şi să integreze clima şi mediul în alte domenii politice”, a insistat instituţia.

O veste bună, însă: este „foarte probabil” ca UE să reuşească să reducă cu 55% numărul de decese premature asociate cu poluarea aerului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc – MADR anunță suportul pentru 2024

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc continuă și în...
‹ adv ›

Schemă de ajutor de stat de aproximativ 390 mln de lei pentru sectorul creșterii animalelor

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o Hotărâre prin care sectorul creşterii animalelor va beneficia în 2024 de...

Guvernul alocă 600 mln de lei pentru sprijinirea fermierilor

Guvernul va aproba joi alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole