14.8 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleMădălina Sîrghie, tânără fermieră: Am rămas să continui afacerea părinților. Începuturile au...

Mădălina Sîrghie, tânără fermieră: Am rămas să continui afacerea părinților. Începuturile au fost grele

Mădălina Sîrghie este o tânără foarte curajoasă, din comuna Negrilești, județul Galați, care administrează o întreprindere de familie, în domeniul agriculturii cu aproximativ 330 de hectare în arendă și teren în proprietate.

Absolventă a Facultății de Agricultură USV Iași, Mădălinei nu-i place să stea la birou. Când vine vremea lucrărilor agricole, poate fi văzută conducând tractorul, semănătoarea sau alte utilaje agricole moderne.

Începând cu anul 2016, a accesat fonduri europene în valoare de 525 mii de euro.

Un motiv în plus pentru care tânăra și-a dorit să continue ce au început părinții săi a fost să nu plece din locul în care s-a născut.

„Părinții mei, născuți și crescuți în mediul rural, probabil li s-a întipărit dragul de glie în suflet, și de aici a pornit totul. Sunt singurul copil la părinți, iar pasiunea pentru agricultură mi s-a transmis mie. În prezent, dețin o întreprindere familială ce îmi poartă numele, alături de părinții mei. Începuturile au fost grele și anevoioase, neavând istoric în domeniu, a fost destul de greu, dar cu muncă și perseverență, mama și tatăl meu au reușit. Acum, eu trebuie să duc mai departe acest business și să îi fac mândri, să le demonstrez că toate eforturile și sacrificiile lor nu au fost în zadar.

Tatăl meu și-a achiziționat primul tractor în anul 1999, era un U445 cu motor de buldozer, pe care l-a lustruit și montat cu măiestrie și dedicare, alături de mama mea. Ușor, ușor, au început a lucra teren, iar în 2005 au accesat fonduri prin proiectul SAPARD și au achiziționat primul tractor performant, un Case de 135 cp cu plug, sau cum ar spune fermierii „i-a luat soției o bijuterie”, pentru că mama mea a pus „stăpânire” pe tractor, efectuând diverse lucrări de pregătire a terenului. Apoi, în 2016 am accesat fonduri europene în valoare de 525 mii euro, plus alte utilaje agricole”, ne specifică Mădălina Sîrghie, absolventă a Facultății de Agricultură USV Iași, fermier de succes în comuna Negrilești, județul Galați.

‹ adv ›

4 COMENTARII

  1. Mult respect,felicitari și mult succes. Aceasta tara are nevoie de asa tineri implicati .Păcat ca statul roman nu se implica și nu suntem sprijiniți ,noi tinerii care vrem sa facem ceva pentru binele acestei tari.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole