13.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA: Clarificări importante privind stadiul controlului clasic pe teren - Campania 2023

APIA: Clarificări importante privind stadiul controlului clasic pe teren – Campania 2023

Începând de astăzi, 07.12.2023, funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile pentru introducerea rapoartelor de control, operarea și verificarea rezultatelor controalelor delegate instituțiilor cu care Agenția a încheiat Acorduri pentru delegarea atribuțiilor privind verificarea respectării de către fermieri a condițiilor de eligibilitate pentru obținerea subvențiilor în Campania 2023.

Astfel, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, prin Centrele Județene, sprijină instituțiile implicate, asigurând tot suportul tehnic necesar ca această operațiune să se realizeze cu succes.

Precizăm că Agenția Națională Fitosanitară (ANF), prin Oficiile Județene Fitosanitare, în calitate de organisme delegate, a demarat activitatea de generare ordine și operare/verificare rapoarte de control pentru fermierii selectați în eșantionul de condiționalitate (SMR 7 și SMR 8 și M10 (Agromediu și Climă).

De asemenea, funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile și pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) cu atribuții privind verificarea respectării de către fermieri a cerințelor legale în materie de gestionare SMR 5-6 și SMR 9-11, pentru toți fermierii selectați la condiționalitate, dar și pentru Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) în vederea operării și verificării rezultatelor controalelor delegate în sectorul zootehnic.

Reamintim că în Campania 2023, au fost selectați pentru control clasic pe teren – sector vegetal un număr total de 13.313 fermieri, iar pentru controlul clasic pe teren – sector zootehnic un număr de 5.219 fermieri.

Termenul pentru introducerea rapoartelor de control clasic, aferente Campaniei 2023, a fost stabilit pentru data de 12.12.2023.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în...
‹ adv ›

APIA și AFIR au făcut plăți de peste 27,9 mln euro în perioada 19-22 aprilie 2024

Astăzi, 22 aprilie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 88.945.326,97 lei...

Pintea: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de euro, începând...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole