22.8 C
București
duminică, 9 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBuzău: DSVSA supraveghează efectivele de animale în contextul anunţului privind reluarea exporturilor...

Buzău: DSVSA supraveghează efectivele de animale în contextul anunţului privind reluarea exporturilor către Turcia

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău supraveghează efectivele de animale în contextul anunţului privind reluarea exporturilor către Turcia, ţinând cont totodată de pieţele naţionale şi globale.

Executivul a anunţat că va aproba, printr-un memorandum, organizarea în regim de urgenţă a procesului de reluare a exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia. Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, vor fi efectuate controale riguroase ale efectivelor de animale pentru preîntâmpinarea unor situaţii de risc.

„Am fost săptămâna trecută la o întâlnire la nivel naţional cu toţi directorii din ţară şi să aflu ce înseamnă deschiderea unor noi pieţe la nivel european dar şi mondial a comerţului, atât cu animale vii dar şi cu produse alimentare, ultima piaţă accesibilă de către noi fiind Turcia.

Cunosc rigorile pentru piaţa turcească, ştiu ceea ce vor autorităţile turce ca şi garanţii din partea statului nostru pentru ca eventualele relaţii comerciale să se desfăşoară în condiţii absolut legale.

O să facem faţă. Pentru pieţele pe care România le are deja, suntem extrem de atenţi cu ce înseamnă supravegherea pieţei naţionale şi a efectivelor de animale de la noi din ţară de aşa manieră încât să nu ajungem în situaţii de risc să diagnosticăm cine ştie ce fel de boli care ar face imposibil comerţul cu animale pe pieţe naţionale şi globale.

Din păcate greşeli foarte mici pot să aibă efecte catastrofale”, a declarat directorul adjunct al DSVSA, Ciprian Botezatu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Potrivit DSVSA, piaţa locală a comerţului cu produse din carne şi animale s-ar putea deschide şi către Algeria.

„Un element de noutate este spre exemplu deschiderea unor pieţe comerciale cu Algeria. Un operator economic care a primit certificare pentru Algeria este chiar buzoian.

Am văzut-o personal pentru că am vrut să mă asigur că dacă există un operator economic în Buzău care urmează cel puţin în teorie să dezvolte o afacere comercială cu Algeria, trebuie să fiu convins că lucrurile sunt în regulă. Oferă numai preparate din pui, oaie, vită.

Este o unitate extrem de mică dar este un început. Bineînţeles că relaţiile comerciale ale statului român cu Algeria nu s-au bazat pe afacerile de la Buzău, probabil la nivel naţional sunt operatori economici care într-adevăr dezvoltă afaceri la nivel mare”, a mai precizat directorul adjunct al DSVSA.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat recent că Executivul va aproba, printr-un memorandum, organizarea în regim de urgenţă a procesului de reluare a exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia.

„Măsura aduce beneficii consistente crescătorilor noştri de animale. Practic, le redeschidem accesul pe o piaţă uriaşă”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agrinsight de la Advice&Consulting: revoluționează managementul livezii cu tehnologie de ultimă oră

În lumea competitivă a cultivării fructelor, eficiența și precizia...
‹ adv ›

Reuters: Firmele chineze vor o anchetă cu privire la importurile de lactate din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor de la Beijing să demareze o investigaţie asupra importurilor de anumite produse lactate...

Mana viței de vie: Cum calculăm perioada de incubație a ciupercii. Tratamente

Mana viţei de vie este una dintre cele mai cunoscute boli ale viţei de vie, cu impact ridicat în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole