16 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAlexandru Țăranu, inginer agricol: Programele naționale de investiții sunt o oportunitate de...

Alexandru Țăranu, inginer agricol: Programele naționale de investiții sunt o oportunitate de neratat pentru tineri

Alexandru Țăranu este absolvent al Facultății de Horticultură USV Iași, specializarea Horticultură, începând cu anul 2021, iar în prezent lucrează ca inginer agricol în cadrul unei instituții publice din județul Vrancea.

Rolul său este să sprijine fermierii și să îi țină la curent cu toate noutățile apărute în domeniul agriculturii. Neuitând de unde a început totul, în timpul liber își sprijină familia care se ocupă de mai bine de un deceniu de o plantație de viță-de-vie, una dintre cele mai nobile culturi.

„Mintea este sămânţă pentru toate recoltele vieții”

„Venind dintr-un mediu privat, am înțeles exact nevoile pe care le au fermierii, iar eu încerc să îi ajut cu orice problemă se confruntă. Pot spune că, de aici am „cules” primele informații despre acest domeniu, ulterior urmând Facultatea de Horticultură USV Iași , unde mi-am pus bazele atât practic cât și științific. Pot spune că, în timpul facultății am întâlnit oameni talentați și pasionați cu care țin legătura și în acest moment despre diferite probleme și sfaturi pe care le dezbatem reciproc”, adaugă inginerul horticol.

Programele naționale de investiții, o oportunitate de neratat

Sfatul tânărului specialist pentru toți fermierii este să acceseze programele naționale de investiții, respectiv: investiții în fermele de mici dimensiuni, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați.

„Cu ajutorul lor se pot consolida exploatațiile tinerilor fermieri deja instalați, dar și a celor care acum sunt la început de drum. Intenționez să îndrum un număr cât mai mare de fermieri spre o dezvoltare prosperă, dar și să îmi extind exploatația agricolă, accesând fonduri europene pentru dotarea cu utilaje de ultima generație”, încheie Alexandru Țăranu, absolvent al Facultății de Horticultură USV Iași.

‹ adv ›

2 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Studenți ai USV Iași vor participa la AGRONOMIADA 2024

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității de...
‹ adv ›

Ștefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la o multinațională în Noua Zeelandă

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua...

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada raselor de câini, concursuri cu diverse teme, expoziție de păsări...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole