14.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomsilva va planta circa 3,6 milioane de puieţi forestieri în campania de...

Romsilva va planta circa 3,6 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă

Circa 3,6 milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi în campania de împăduriri de toamnă, iar peste 2.500 de hectare fond forestier vor fi regenerate, a anunţat, miercuri, Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit regiei, din cele 2.506 hectare fond forestier proprietatea publică a statului ce vor fi regenerate, 1.452 de hectare vor fi prin regenerări naturale şi 1.054 hectare prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în cursul campaniei de împăduriri de toamnă, vor fi efectuate completări curente pe 362 de hectare fond forestier şi lucrări de refaceri pe 330 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

„Şantierele de împăduriri din campania de toamnă sunt concentrate, în cea mai mare parte, în zone de câmpie din sudul ţării şi zone din lunca şi Delta Dunării, unde au fost realizate anterior lucrări mecanizate de pregătirea terenului. Campania de împăduriri de toamnă a debutat mai târziu faţă de anii anteriori datorită condiţiilor meteorologice, respectiv temperaturi ridicate şi seceta prelungită, care au amânat începerea lucrărilor de împăduriri până în ultima decadă a lunii noiembrie. Astfel, în prima săptămână de la debutul campaniei de împăduriri de toamnă au fost realizate lucrări de împăduriri pe circa 100 de hectare”.

În cursul campaniei de împăduriri de primăvară, RNP – Romsilva a regenerat 10.953 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, 7.737 hectare prin regenerări naturale şi 3.216 hectare prin lucrări de împăduriri. Totodată, au fost plantaţi 21,45 milioane de puieţi forestieri produşi în pepinierele silvice proprii, pe durata lucrărilor de împăduriri, completări şi refaceri.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regie, în cele două campanii de împăduriri (primăvară şi toamnă), prevede regenerarea a 13.076 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale şi 4.183 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.

Datele oficiale relevă faptul că, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 de hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi 24.328 de hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Romsilva: Venituri de aproape 35 de milioane de lei din activităţi cinegetice şi din valorificarea produselor pădurii

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din activităţi cinegetice şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor,...

Romsilva a programat recoltarea a 9,3 milioane metri cubi de lemn din pădurile statului în 2024

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a programat pentru 2024 recoltarea unui volum de 9,3 milioane metri cubi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole