8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană acordă Ucrainei 50 de mln de euro pentru a repara...

Comisia Europeană acordă Ucrainei 50 de mln de euro pentru a repara și moderniza porturile

Comisia Europeană va furniza 50 de milioane de euro Ucrainei pentru a-şi repara şi moderniza infrastructura portuară, informează sâmbătă DPA.

Executivul de la Bruxelles arată că, odată îmbunătățite capacitățile portuare, vor spori exporturile de alimente și alte bunuri pe care Ucraina le trimite pe piețele mondiale. Ursula von der Leyen a precizat că investiția UE ar trebui să permită Ucrainei să revină treptat la nivelul cantităților exportate înainte de război.

„Capacităţile portuare îmbunătăţite vor accelera exporturile de alimente şi alte bunuri pe care Ucraina le furnizează pe pieţele mondiale”, a menţionat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„În timp, investiţia noastră ar trebui să le permită porturilor Ucrainei să revină la nivelul cantităţilor ce erau exportate înainte de război”, a adăugat şefa executivului UE în scrisoare.

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume

De la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, care a inclus o blocadă navală a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, Kievul face eforturi pentru a-şi putea exporta produsele, mai ales cerealele. Infrastructura portuară, care este esenţială pentru exporturile ucrainene, a fost atacată repetat de forţele ruse în ultimele luni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE a aprobat ajutoare de 37,6 mln de euro pentru producătorii de tomate şi usturoi din România

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă de ajutoare...
‹ adv ›

Comisia Europeană salută acordul politic privind un sistem de certificare la nivelul UE pentru eliminarea dioxidului de carbon

Comisia Europeană a salutat marţi acordul provizoriu dintre Parlamentul European şi Consiliu privind primul cadru voluntar la nivelul UE...

Comisia Europeană intenționează să interzică substanța chimică bisfenol A în ambalajele alimentare

Comisia Europeană a lansat o consultare cu privire la un proiect de eliminare treptată a utilizării controversatei substanțe chimice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole