11.4 C
București
duminică, 3 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAndrei Ștefan Hahuie - tânărul care a renunțat la profesia de polițist...

Andrei Ștefan Hahuie – tânărul care a renunțat la profesia de polițist pentru o fermă de 600 de mioare

Andrei Ștefan Hahuie, un tânăr de 25 ani din Galați, student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, specializarea Zootehnie, în anul I, a ales această facultate din simplul motiv că îi plac foarte mult animalele, pasiune pe care a avut-o de mic copil întrucât mare parte din timp și-l petrecea la țară.

O prioritate pentru tânărul student la zootehnie: consumul de carne de oaie permanent

„Îmi doresc ca în viitor să ajung cel mai bun în ale zootehniei, atât din perspectiva exemplarelor pe care le voi deține în fermă, cu care mi-ar plăcea să și particip la concursuri, expoziții, cât și al comercializării produselor agroalimentare pe piața din România, care în momentul de față este sufocată, aș putea spune, de produse din export.

Cumva aș vrea să implementez românilor acest obicei pe care-l au țările arabe, Turcia, Grecia, de a consuma carne de oaie și în afara Sărbătorilor Pascale”, specifică fermierul.

În trecut a lucrat ca polițist, doar că, din motive personale a demisionat și a decis să intre în businessul de familie, ocazie cu care a deschis un atelier de mobilă cu un prieten bun, cât și ferma de ovine pe care o deține.

„Cu timpul am realizat că, gândul meu este numai la animale, motiv pentru care am ales să mă dedic în totalitate creșterii acestora. În prezent, am un efectiv de aprox. 600 de capete din rasa Țigaie ruginie.
Am optat pentru această rasă deoarece este una dintre cele mai vechi rase autohtone, fiind printre cele mai rezistente și, totodată, nepretențioase rase de oi, cu un randament bun și la miei, dar și productive din punct de vedere al laptelui raportat la condițiile mai grele de pășunat”, încheie Andrei Ștefan Hahuie, student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, anul I.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

USV Iași anunță câte burse vor fi atribuite studenților și valoarea acestora

Aproape 43 la sută dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) vor...

Marco Caserta, fermier italian care face agricultură în România: România oferă mult pentru străini

Fermierii din România nu sunt numai români. Printre ei sunt și străini, iar unii dintre aceștia, în anii pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole