21.5 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProcedura pentru schema de ajutor de minimis din Programul de accelerare a...

Procedura pentru schema de ajutor de minimis din Programul de accelerare a dezvoltării IMM-urilor – publicată în Monitorul Oficial

Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzută în cadrul Programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), în cadrul programului sunt eligibile societăţile care desfăşoară activităţi autorizate în construcţii, servicii informatice, domenii ştiinţifice şi tehnice, activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor şi activităţi referitoare la sănătatea umană.

„Măsura de sprijin este complementară programelor de microindustrializare, comerţ şi servicii, acoperind astfel finanţarea tuturor activităţilor eligibile din economia naţională şi oferind şanse de dezvoltare egale tuturor întreprinderilor româneşti care îşi propun să acceseze schemele de ajutor dedicate lor. Investiţiile eligibile se referă, printre altele, la echipamente tehnologice, cum ar fi maşini, utilaje şi instalaţii de lucru, la soluţii şi sisteme de eficientizare energetică, la echipamente pentru colectarea, reciclarea şi reutilizarea deşeurilor industriale, la achiziţia autoutilitare şi autovehicule speciale sau de spaţii de lucru şi producţie, precum şi la realizarea de site-uri de prezentare a activităţii. Înscrierile se vor desfăşura online şi vor fi anunţate la o dată ulterioară”, se arată în comunicatul MEAT.

Procedura de înscriere prevede depunerea unor cereri tip de acord de principiu la creditare şi finanţare prin intermediul unui formular electronic de înscriere, care va fi disponibil pe site-ul MEAT. La finalul acestei etape, va fi publicată lista tuturor cererilor înregistrate, în ordinea înscrierilor.

Ulterior, aplicanţii vor fi înştiinţaţi să se prezinte la instituţia de credit parteneră pentru care au optat, unde va fi realizată o preverificare a bancabilităţii. Dacă răspunsul este unul pozitiv, va fi emis acord de principiu la creditare, iar AIMM va începe procesul de evaluare administrativă şi de eligibilitate, care poate fi încheiat favorabil prin emiterea notificării de principiu la finanţare. Creditul va fi acordat, însă, doar după verificarea finală a bancabilităţii, de către instituţia de credit parteneră. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de stat mai mare cu 1.500 de euro pentru producătorii de tomate şi usturoi

Deputaţii au aprobat luni, cu 196 de voturi „pentru”,...
‹ adv ›

În premieră, Guvernul va finanța Rabla pentru tractoare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul va finanța, în premieră, programul „Rabla pentru tractoare”, prin Fondul pentru...

AFIR: Finanţare de peste 35 mln de euro pentru construirea de drumuri agricole şi comunale

Proiecte pentru construirea de drumuri agricole şi comunale, în valoare de peste 35 de milioane de euro, au fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole