10 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania şi Danemarca anunţă descoperirea unor focare de gripă aviară înalt patogenă...

Germania şi Danemarca anunţă descoperirea unor focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Germania şi Danemarca au raportat descoperirea unor focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1, au informat joi autorităţile din cele două ţări transmite DPA.

La o fermă avicolă din comuna Lewitzrand, nord-vestul Germaniei, au fost sacrificaţi 25.000 de curcani, a anunţat Ministerul Agriculturii din Schwerin, capitala landului Mecklenburg-Pomerania Inferioară.

„Există temeri că noi focare de gripă aviară vor apărea în acest sezon”, a avertizat ministrul Agriculturii, Till Backhaus.

De asemenea, un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 a fost detectat la o fermă din districtul Cuxhaven, nordul Germaniei, toate păsările fiind sacrificate.

În Danemarca, vor fi sacrificaţi aproximativ 2.700 de fazani de la o fermă avicolă de lângă oraşul Třnder, la graniţa cu Germania, după descoperirea gripei aviare, a informat Autoritatea sanitar-veterinară.

Instituţia a cerut fermierilor şi crescătorilor de păsări din zonă să-şi ţină animalele în incinte acoperite şi să le hrănească acolo, şi să evite contactul cu animale sălbatice.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni, însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ungaria anunţă descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Ungaria a descoperit un focar de gripă aviară înalt...
‹ adv ›

Reuters: Franţa a descoperit un focar de gripă aviară la o fermă de raţe care au fost vaccinate

Franţa a descoperit un focar de gripă aviară la o fermă de raţe din regiunea Vendee, a anunţat joi...

Olt: Focar de gripă aviară diagnosticat la o fermă din localitatea Piscani, cu peste 73.500 de capete

Un focar de gripă aviară a fost confirmat în cazul unei ferme de păsări din localitatea Piscani, care are...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole