16 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Ploi puternice, vânt și ninsori locale

AgroMeteo: Ploi puternice, vânt și ninsori locale

Un aer tot mai rece se apropie de România, iar în unele zone ploile reci de toamnă se vor transforma, trecător, în lapovițe și ninsori. Chiar dacă prima adiere a iernii nu va dura foarte mult, vremea va fi destul de rece și în perioada următoare, transmite meteoradar.ro.

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile.

Un ciclon va aduce ploi, vânt puternic și ninsori

Sâmbătă, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie.

Vremea se va îmbunătăți duminică, dar va fi rece pentru această perioadă a anului. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 – 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

Vremea de toamnă continuă

Săptămâna viitoare va începe cu o dimineață friguroasă, cu minime ce vor scădea sub -5 grade în unele zone. Ulterior, temperaturile vor crește din nou, dar momentan nu se mai întrevede nicio încălzire semnificativă a vremii, iar pe la mijlocul săptămânii e posibil un nou episod de precipitații.

Cel mai probabil, vremea se va menține mohorâtă, iar temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă, adică 5 – 10 grade în timpul zilei și în jur de 0 grade noaptea. În același timp, pe continent vom avea o circulație vestică a aerului, care, de regulă, nu favorizează instalarea iernii în zona țării noastre.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Aprovizionarea cu apă a solului în cultura de porumb, în limite satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologice pentru perioada 16 - 22 mai. Aprovizionarea cu apă a...

AgroMeteo: Ritmurile de vegetaţie ale culturilor agricole vor evolua normal în aproape toată ţara

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă se menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole