10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii și Ambasadorul SUA - discuții despre dezvoltarea infrastructurii de irigații

Ministrul Agriculturii și Ambasadorul SUA – discuții despre dezvoltarea infrastructurii de irigații

Întâlnirea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Ionuț Barbu, cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec.

Unul dintre subiectele dezbătute cu delegația SUA l-a constituit dezvoltarea infrastructurii de irigații și perspectivele pe care România le are pentru a integra know-how-ul companiilor americane pe piața din țara noastră.

În acest sens, E.S. Kathleen Kavalec a salutat acordul MADR pentru participarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) la programul privind „Creșterea Nivelului de Pregătire și a Rezilienței la Secetă” în 2024.

Totodată, ministrul s-a arătat interesat de dezvoltarea unor proiecte pilot în zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, având în vedere că mare parte din apa disponibilă în sistemele de irigat provine din Dunăre.

E.S. Kathleen Kavalec a transmis că SUA apreciază eforturile pe care România le-a făcut pentru a sprijini Ucraina în ceea ce privește transportul cerealelor și a reconfirmat susținerea pentru țara noastră.

La finalul întâlnirii, ministrul BARBU a dat asigurări că România va continua să fie un partener strategic, constant și predictibil al Statelor Unite și un susținător ferm al unității transatlantice.

Din delegația prezentă la MADR au făcut parte Heidi Broekemeier, atașat regional pe probleme de agricultură, Rebecca Green, consilier economic, Laura Gimenez, atașat pe probleme comerciale și Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Plafoane de peste 88 de mln de euro alocate ANT în sectorul vegetal

În ședința Guvernului din data de 16 februarie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale...

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, aprobate de Executiv

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023, au fost aprobate vineri de Executiv,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole