8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii a semnat autorizaţiile pentru utilizarea în situaţii de urgenţă a...

Ministrul Agriculturii a semnat autorizaţiile pentru utilizarea în situaţii de urgenţă a produselor de protecţie a plantelor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a semnat autorizaţiile pentru utilizarea în situaţii de urgenţă a produselor de protecţie a plantelor pentru tratarea seminţelor de porumb şi floarea-soarelui, în perioada 22 ianuarie – 21 mai 2024.

„Însămânţarea se va face numai în zonele şi pe suprafeţele puternic afectate de atacul dăunătorilor de sol, iar tratamentul seminţelor de porumb şi floarea-soarelui va fi efectuat numai de către prestatorii de servicii autorizaţi, iar parcelele de teren vor fi semnalizate ca atare”, precizează instituția.

Ministerul Agriculturii menţionează că art. 53 al Regulamentului (CE) nr 1107/2009 permite introducerea pe piaţă a produselor fitosanitare pentru combaterea dăunătorilor de sol.

Totodată, ministerul precizează că la nivel european au fost acordate 445 de derogări pentru statele membre, de la începutul acestui an, şi a trimis o centralizare a numărului de derogări acordate pentru fiecare stat membru.

Astfel, la nivelul UE, au fost acordate 445 de autorizaţii de urgenţă pentru utilizarea produselor de protecţie a plantelor, în perioada 1 ianuarie 2023-16 noiembrie 2023: Franţa – 67 de autorizaţii, Germania – 63 de autorizaţii, Austria – 50, Italia – 41, Grecia – 29, Spania – 28, Slovacia – 23 Norvegia – 19, Belgia – 16, Cehia şi Letonia, câte 14 autorizaţii fiecare, Finlanda şi Suedia, câte 11 autorizaţii fiecare, Danemarca, Lituania, România şi Slovenia, câte 7 autorizaţii fiecare, Luxemburg şi Polonia, câte 6 autorizaţii fiecare, Olanda – 5, Estonia – 4, Croaţia – 3, Islanda şi Bulgaria, câte 2 autorizaţii fiecare, Cipru, Irlanda şi Portugalia, câte o autorizaţie.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc – MADR anunță suportul pentru 2024

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc continuă și în...
‹ adv ›

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...

MADR: Plafoane de peste 88 de mln de euro alocate ANT în sectorul vegetal

În ședința Guvernului din data de 16 februarie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole