26.7 C
București
miercuri, 24 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOprea: Guvernul a aprobat prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD

Oprea: Guvernul a aprobat prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD

Guvernul a aprobat prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD, care prevăd o primă de capital până la 15% din valoarea cifrei de afaceri, nu mai mult de 120.000 de euro, pentru companiile din domeniul industriei agroalimentare, a declarat, joi, ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Au depus şi au fost selectate 3.664 de proiecte, 162 de companii nu au depus raportul solicitat la timp. Vorbim despre companii cu capital românesc. Noi trebuie să facem toate eforturile, din partea guvernamentală, pentru a susţine aceste companii, care înseamnă locuri de muncă în România. Înseamnă, pe de o parte, beneficiari şi, pe de altă parte, furnizori, într-un lanţ de aprovizionare şi de valoare adăugată în România. Trebuie să sprijinim aceste companii, astfel încât să poată să îşi ducă programul şi proiectul la finalitate”, a afirmat Oprea, la Palatul Victoria.

Potrivit Guvernului, Cabinetul Ciolacu a aprobat joi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la completarea OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

„Mecanismul european de finanţare sprijină firmele afectate de situaţia COVID-19 şi de războiul din Ucraina prin acordarea de fonduri pentru capital de lucru. Prin ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi de Guvern, se prelungeşte termenul iniţial de 180 de zile de la virarea grantului în contul beneficiarilor până la 24 noiembrie, inclusiv, termenul până la care beneficiarii schemei de ajutor de stat pot depune unele documente. Astfel, Guvernul vine în sprijinul antreprenorilor români care au investit, cu încredere şi curaj, în economia românească într-o perioadă cu multiple crize şi provocări”, se susţine în comunicat

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Marcello Daniliuc, fermier: „Mulți cred că schimbarea tehnologiei e scumpă. Pe mine, m-a salvat”

Marcello Daniliuc este un tânăr fermier care, aș spune...
‹ adv ›

Arad: În zona Nădlac, 80% din producţia de porumb este compromisă de secetă şi arşiţă

Aproximativ 80% din producţia de porumb este compromisă de secetă şi arşiţă, în zona Nădlac, unde sunt cele mai...

Boli și dăunători la soia, în această perioadă

În aceasta perioadă, pot apărea o serie de boli și dăunători la soia, motiv pentru care fermierii trebuie încurajați...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole