7.2 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleSebastian Buta, tânăr fermier: Businessul cu struți este o afacere de viitor

Sebastian Buta, tânăr fermier: Businessul cu struți este o afacere de viitor

Sebastian Buta, un tânăr de 20 de ani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul II, a găsit o soluție alternativă la ferma de familie din județul Vaslui – o fermă de struți, investiție pornită anul acesta în iarnă de la zero.

Afacere transformată în hobby

„Administrez împreună cu familia o fermă vegetală, pe raza comunei Găgești, județul Vaslui. După foarte multe luni în care am studiat despre struți, am constatat că este un business de viitor, cu foarte mari perspective. Afacerea cu struți a început în iarna lui 2023, când am luat hotărârea cu tatăl meu să facem ceva nou. Pentru mine a fost o adevărată provocare, care în prezent a devenit totul: muncă, plăcere, dedicare”, susține Sebastian Buta.

Businessul cu struți este o afacere de viitor cu o piață foarte receptivă, specifică viitorul inginer agronom.

„Am achiziționat 32 de pui la vârsta de o lună, la prețul de 120 euro. Întreținerea este destul de ușoară, doar că până la vârsta de 3 luni necesită o îngrijire mai deosebită și pe tot parcursul vieții trebuie să respecți rețeta de furajare, dacă se dorește un randament maxim. Sunt convins că în 3-4 ani o să realizez tot ce mi-am propus”.

Prețul unui ou poate ajunge la 100 lei

Femelele încep reproducerea la vârsta de doi ani, iar sezonul de reproducere începe în luna martie și durează până în septembrie.

„În timpul sezonului de reproducere, putem colecta de la fiecare familie un ou la 24-48 de ore. Prețul unui ou variază între 80-100 lei și coaja oului 50 de lei, care se folosește pentru decorațiuni. Prețul cărnii variază între 60-100 lei/kg”, mai adaugă tânărul vasluian.

Cea mai mare pasăre de pe Pământ – Struțul, „pasărea cămilă”

O familie reproducătoare costă în medie 2000-2.500 euro, iar în viitorul apropiat Sebastian are în plan de a achiziționa trei familii reproducătoare și formarea de noi familii din exemplarele pe care le deține.

„Îmi doresc ca în viitorul apropiat să pun în practică toate tehnologiile învățate pe parcursul studiilor. Viitorul sună bine, dacă ai încredere în forțele proprii și faci totul din pasiune”, ne transmite Sebastian Buta, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul II.

La aproximativ 2,7 m înălțime și cântărind până la 140 kg, struțul este cea mai înaltă și mai grea dintre păsări, având cel mai mare ou.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Andrei Lazăr: Avem una dintre cele mai mari sere de flori din România. O tradiție de familie de peste 27 de ani

La Neamț un business cu flori se încăpăţânează să înflorească, în ciuda exploziei cheltuielilor de producţie. Un parfum aparte,...

Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi, organizat de USV Iași

Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole