10.4 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleZeci de camioane cu cereale din Ucraina aşteaptă să facă formalităţile la...

Zeci de camioane cu cereale din Ucraina aşteaptă să facă formalităţile la Vama de interior Botoşani

Zeci de camioane cu cereale importate din Ucraina au format, luni, cozi la porţile Biroului Vamal de interior din Botoşani, pentru efectuarea formalităţilor vamale.

Maşinile cu cereale, care au intrat prin punctele de trecere a frontierei de la Siret sau Stânca – Costeşti, erau parcate pe marginea DN 29 B, pe raza localităţii Cătămărăşti Deal, aglomerând zona.

Directorul Biroului Vamal de interior din Botoşani, Ovidiu Marcian, susţine că volumul de activitate a instituţiei a crescut de trei-patru ori după declanşarea războiului din Ucraina şi blocarea exporturilor ucrainene pe cale maritimă.

„În frontieră fac tranzitul spre vama de interior, cu formalităţile de frontieră de acolo, iar la noi se face importul definitiv, care se face la orice birou vamal de interior. Acum e o situaţie mai deosebită şi e mai aglomerat, pentru că avem importurile de cereale care până acum nu erau în România”, a afirmat Ovidiu Marcian.

Potrivit acestuia, numai luni au fost întocmite documentele vamale pentru cerealele transportate cu 70 de camioane, maşini care sunt înmatriculate atât în Ucraina, cât şi în România.

Biroul Vamal de interior din Botoşani are un program de funcţionare zilnic de opt ore.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole