3.1 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova - obiectiv comun...

Fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova – obiectiv comun al celor două autorități vamale

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

În data de 26 octombrie 2023, la Chișinău, președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă, a condus delegația care a participat la masa rotundă organizată de către Ambasada României în Republica Moldova, în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Prim-Ministrul Republicii Moldova, cu tema „Cooperare vamală în scopul fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de stat România și Republica Moldova”.

Evenimentul a reunit conducerile vamale ale României și Republicii Moldova și reprezentanți din ministere și ai mediului de afaceri din Republica Moldova.

Principalele teme de discuție s-au axat pe implementarea măsurilor comune privind îmbunătățirea capacității infrastructurii, a interoperabilității și eficienței serviciilor în punctele de trecere a frontierei, în scopul asigurării accesibilității către rețeaua trans-europeană de transport. 

‹ adv ›

Reprezentanții mediului de afaceri au înaintat mai multe propuneri, care au fost analizate de către părți în cadrul evenimentului, exprimându-și încrederea că deciziile ulterioare vor contribui la fluidizarea traficului de mărfuri și mijloace de transport, în corelare cu noile tendințe în dezvoltarea economiei regionale.

„Dezvoltarea parteneriatului Autorității Vamale Române cu instituțiile similare din statele vecine, în special cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova, reprezintă o preocupare permanentă și o prioritate. Totodată, colaborarea cu mediul de afaceri și oferirea de simplificări/facilități agenților economici care sunt parteneri de încredere ai autorităților vamale este unul dintre proiectele pe care îl promovăm şi îl susţinem, atât în relaţie cu operatorii economici, cât şi cu autorităţile competente care au un rol în protejarea pieţei unice”, a declarat domnul Ion Cupă, preşedintele Autorității Vamale Române.

Conducerea Serviciului Vamal al Republicii Moldova a menționat că o astfel de platformă de dialog va oferi posibilitatea de identificare a noilor oportunități de cooperare vamală pentru administrarea eficientă a fluxului de mărfuri și mijloace de transport la frontiera moldo-română. 

„Doar unificându-ne eforturile, fiind total ancorați în implementarea măsurilor și a acțiunilor sus-menționate, vom reuși deblocarea în continuare a coridoarelor de transport”, a punctat directorul Serviciului Vamal, dl.Igor Talmazan.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fechet: Pentru prima dată urmează să avem ferme piscicole la Marea Neagră

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat...
‹ adv ›

Omnia Europe anunță un proiect ambițios de achiziție a porumbului de la fermieri din România

Omnia Europe SA, producător de amidon de porumb, situat în Medgidia, județul Constanța, România, membru al asociației comerciale a...

Târg de produse agroalimentare româneşti, de Ziua Unirii Principatelor

Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie”, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole