16 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu - confiscată şi...

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu – confiscată şi distrusă din lipsa actelor de provenienţă şi calitate

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1 şi va fi distrusă, din cauză că nu avea acte care să dovedească unde a fost produsă şi să certifice calitatea ei, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„La data de 27 septembrie, în jurul orei 14,30, în zona km. 260, poliţiştii brigăzii autostrăzi au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un sibian în vârstă de 44 de ani. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, împreună cu reprezentanţii D.S.V. Sibiu, s-a constatat că bărbatul transporta peste 1.600 de kg de produse lactate, în valoare de 62.000 de lei, fără a deţine documentele legale cu privire la provenienţă şi calitate”.

Potrivit IPJ Sibiu, sibianul care transporta brânza a fost amendat cu 12.000 de lei de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare, „iar produsele lactate au fost confiscate şi, ulterior, distruse”.

„În perioada 27 – 29 septembrie a.c., 70 de poliţişti din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanţii R.A.R. Sibiu şi Alba şi D.S.V. Sibiu, au desfăşurat ample acţiuni în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic. Activităţile s-au derulat pe tronsonul A1 km. 260 (Cristian, jud. Sibiu) – km. 316 (Pianu, jud. Alba)”, a declarat IPJ Sibiu.

‹ adv ›

2 COMENTARII

  1. Or mai fi și produse falsificate, dar fără o analiză a mărfii, e greu sa te pronunți asupra calității ei. Necum s-o dai la gunoi.
    Roșiile de „plastic” importate din Turcia sau Spania sunt verificate de cineva ?
    Că sunt otravă curat-murdară.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura...
‹ adv ›

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...

Ecornarea la viței – metode recomandate în funcție de vârstă

Ecornarea la viței este o practică comună în majoritatea efectivelor de bovine, indiferent dacă sunt crescute pentru lapte sau...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole