12.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleNovagric construiește cea mai mare seră într-un singur modul din Spania

Novagric construiește cea mai mare seră într-un singur modul din Spania

Producătorul spaniol de roșii Looije Aguilas a decis să construiască un nou modul de seră în Murcia, cu o suprafață de 7,3 hectare, cea mai mare seră construită într-o singură unitate în Spania în ultimii ani.

„Obiectivul nostru principal este să cultivăm roșii de bună calitate timp de 12 luni pe an. O.P. Looije are un plan strategic până în 2026. Prin urmare, unul dintre parteneri, Looije Aguilas, a decis să achiziționeze 27 de hectare pentru a construi sere în diferite perioade, din 2019. Novagric a dezvoltat, de asemenea, aceste proiecte”, ne spune Jacqueline, directorul general al Looije Aguilas.

Managerii Looije și Novagric au planificat proiectul astfel încât plantarea să înceapă în a treia săptămână a lunii august. „Sperăm să creștem producția de la 21-22 la 27 kg pe metru pătrat cu această nouă seră”.

Aceste companii colaborează de peste zece ani și împărtășesc dorința optimizării tehnice pentru a obține randamente ridicate cu cea mai bună calitate.

Juan Pardo, director tehnic al serelor de la Novagric, spune că se află în faza finală a acestui al treilea proiect.

„Am proiectat o nouă seră tehnologică adaptată nevoilor clientului, unde optimizarea radiației solare este o prioritate pentru a obține randamente ridicate și calitate într-o cultură hidroponică de roșii cherry. În Spania, nu este obișnuit să se construiască o seră de 7,3 hectare într-un singur modul, dar Jacqueline își enumeră avantajele: este mai eficientă pentru că am nevoie de un singur centru de control, organizare pentru a gestiona sera. De asemenea, trebuie să gestionez clima doar într-o singură seră. Dacă aș avea trei, aș avea nevoie de trei sisteme de climatizare”.

După șase luni de recoltă, compania menționează că începutul a fost excelent.

„Producția este cu 5-10% mai mare decât ne așteptam, datorită controlului bun al climei creat în această seră”, spune Jacqueline, în ciuda faptului că temperaturile au atins 41 de grade vara și temperaturi scăzute în timpul iernii în această zonă.

„Trebuie să spunem, calitatea este cu adevărat bună și omogenă. Am plantat la timp, deoarece Novagric a respectat termenele limită ale proiectului și a fost întotdeauna disponibil să răspundă la toate întrebările noastre”.

Datorită acestei noi instalații, Looije îmbunătățește standardele de calitate ale produsului final pe care consumatorii îl cumpără din supermarket.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Seceta din Spania va reduce producţia de ulei de măsline a UE încă un an

Al doilea an consecutiv de secetă în sudul Spaniei...
‹ adv ›

Canicula din Spania reduce producţia de ulei de măsline a celui mai important exportator mondial

Valurile de caniculă care au lovit Spania în ultimele luni ameninţă să reducă semnificativ producţia de ulei de măsline...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole