17.8 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Creştere cu 11,4%, în primele 7 luni, a cantităţii de lapte...

INS: Creştere cu 11,4%, în primele 7 luni, a cantităţii de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o

Cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare a crescut cu 11,4%, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu datele consemnate în aceeaşi perioadă din 2022, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

La finele lunii iulie din 2023, creşterea cea mai mare de producţie a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,4%), în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-8%).

Din ianuarie până în iulie, anul curent, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare s-a diminuat cu 36,5% faţă de intervalul similar din 2022.

Potrivit statisticii oficiale, raportat la luna iulie 2022, în iulie 2023, unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 7,4%, marjă în care producţia de unt s-a majorat cu 15,4%, iar cea de brânzeturi s-a diminuat cu 5,3%.

De asemenea, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare a scăzut, în luna iulie a acestui an, cu 20,1% în comparaţie cu luna corespunzătoare din anul anterior.

Datele INS arată că, în iulie 2023 vs iunie 2023, s-a înregistrat o scădere cu 5,9% a cantităţii de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o de la exploataţiile agricole.

Pe ansamblu, producţia de brânzeturi a consemnat cea mai mare scădere (-15%). Pe de altă parte, producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare creştere, de 6%.

În luna iulie din 2023, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare a crescut cu 35,3%, faţă de luna anterioară din acelaşi an.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine, în scădere în România, în 2023

Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine au fost în scădere în România, în 2023, faţă de anul anterior,...

INS: Producţia de carne a României, în creştere în luna martie

Producţia de carne a României a urcat în luna martie 2024 la toate speciile de animale şi păsări în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole