23.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

HomepageAdvMarsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta...

Marsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta din 2022

Seceta rămâne o amenințare majoră pentru investițiile fermierilor din România, iar schimbările climatice accentuează acest pericol. Într-un caz recent, Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, a reușit să obțină o soluție de succes pentru grupul de companii Comcereal Vrancea, un important membru al FAPPR (Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România).

În urma unei perioade de secetă severă, Comcereal Vrancea a suferit pierderi semnificative în producția agricolă, în 2022. Cu sprijinul echipei de specialiști Marsh, compania asigurată a primit o despăgubire în valoare de 2,3 milioane de Euro.

„Având în vedere amplitudinea manifestărilor climatice înregistrate în ultimii ani în multe zone agricole din România, cum a fost, de exemplu, seceta severă din 2020, urmate de un an agricol excepțional în 2021, noi am identificat nevoia dezvoltării și implementării unei soluții de management al riscurilor sistemice la care este expusă producția agricolă.

Prin intermediul acestei soluții ne asigurăm că investițiile noastre sunt protejate în fața unor astfel de amenințări si dam continuitate planurilor de viitor. Un asemenea produs reprezintă o premieră în România și a fost accesat direct de pe piețele internaționale de asigurări, iar suportul FAPPR a fost esențial pentru a construi un produs de asigurare conform cu regulile Submasurii 17.1 din cadrul PNDR”, a declarat Cătălin Scutaru, Director General Adjunct al Comcereal Vrancea.

Comcereal Vrancea a beneficiat de soluția unică, dezvoltată de Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, utilizând suportul FAPPR și al altor asociații de profil din România, care acoperă atât riscurile clasice – precum seceta, arșița, inundațiile, ploile excesive, sau înghețurile sezoniere, cât și riscuri specifice, cum ar fi boli și alte organisme dăunătoare.

APPR
APPRhttp://apprs.ro
APPR reprezintă producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România.

1 COMENTARIU

  1. Niște excroci. Pe mine ma evecuta ca nu am putut în 2020 cantitatea de floare de 20t. Am dat numai 11 t. A fost secetă cumplită. M-au penalizat cu 400 de milioane. O sumă enorma pentru mine.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele APIA destinate finanţării micilor fermieri

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele...

Familia Safir raportează o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro pentru 2023

Grupul de firme Safir a anunțat rezultatele financiare ale anului 2023, demonstrând o poziție solidă în piața românească și...

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi, de circa două miliarde euro până...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole