17.1 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

HomepageAdvMarsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta...

Marsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta din 2022

Seceta rămâne o amenințare majoră pentru investițiile fermierilor din România, iar schimbările climatice accentuează acest pericol. Într-un caz recent, Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, a reușit să obțină o soluție de succes pentru grupul de companii Comcereal Vrancea, un important membru al FAPPR (Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România).

În urma unei perioade de secetă severă, Comcereal Vrancea a suferit pierderi semnificative în producția agricolă, în 2022. Cu sprijinul echipei de specialiști Marsh, compania asigurată a primit o despăgubire în valoare de 2,3 milioane de Euro.

„Având în vedere amplitudinea manifestărilor climatice înregistrate în ultimii ani în multe zone agricole din România, cum a fost, de exemplu, seceta severă din 2020, urmate de un an agricol excepțional în 2021, noi am identificat nevoia dezvoltării și implementării unei soluții de management al riscurilor sistemice la care este expusă producția agricolă.

Prin intermediul acestei soluții ne asigurăm că investițiile noastre sunt protejate în fața unor astfel de amenințări si dam continuitate planurilor de viitor. Un asemenea produs reprezintă o premieră în România și a fost accesat direct de pe piețele internaționale de asigurări, iar suportul FAPPR a fost esențial pentru a construi un produs de asigurare conform cu regulile Submasurii 17.1 din cadrul PNDR”, a declarat Cătălin Scutaru, Director General Adjunct al Comcereal Vrancea.

Comcereal Vrancea a beneficiat de soluția unică, dezvoltată de Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, utilizând suportul FAPPR și al altor asociații de profil din România, care acoperă atât riscurile clasice – precum seceta, arșița, inundațiile, ploile excesive, sau înghețurile sezoniere, cât și riscuri specifice, cum ar fi boli și alte organisme dăunătoare.

APPR
APPRhttp://apprs.ro
APPR reprezintă producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România.

1 COMENTARIU

  1. Niște excroci. Pe mine ma evecuta ca nu am putut în 2020 cantitatea de floare de 20t. Am dat numai 11 t. A fost secetă cumplită. M-au penalizat cu 400 de milioane. O sumă enorma pentru mine.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului, o iniţiativă parte din proiectul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole