12.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia a atacat din nou portul Izmail. Infrastructura portului a fost grav...

Rusia a atacat din nou portul Izmail. Infrastructura portului a fost grav afectată

O persoană a fost ucisă într-un atac cu drone al Rusiei asupra regiunii Odesa, din sudul Ucrainei, a anunţat miercuri dimineaţă guvernatorul local Oleg Kiper, adăugând că infrastructura portuară şi agricolă a fost avariată, transmite AFP.

Forţele ruse „au atacat cu drone districtul Izmail din regiunea Odesa” timp de „aproape trei ore”, a precizat Kiper pe Telegram.

„Din nefericire, o persoană a murit” la spital din cauza rănilor suferite, a deplâns el, precizând că este vorba de un lucrător agricol.

Portul fluvial Izmail, situat la Dunăre, a devenit una dintre principalele rute de export pentru agricultura ucraineană de când Moscova a pus capăt în iulie acordului privind cerealele, care permitea Ucrainei să îşi exporte liber producţia prin Marea Neagră.

Infrastructuri portuare şi agricole au suferit pagube, a raportat guvernatorul, menţionând în special clădiri administrative.

Porturile şi alte platforme, esenţiale pentru comerţul maritim, sunt situate în regiunile sudice Odesa şi Mikolaiv, unde Rusia şi-a intensificat loviturile de la încheierea acordului.

Luni, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 17 drone ruseşti în districtul Izmail, iar resturile au căzut în Dunăre.

A doua zi, preşedintele României vecine, Klaus Iohannis, a denunţat atacuri „foarte, foarte aproape” de ţara sa, stat membru al NATO.

Pe de altă parte, capitala ucraineană Kiev a fost vizată în cursul nopţii de un atac combinat al Rusiei, cu „rachete de croazieră” şi alte rachete „probabil balistice”, a informat pe Telegram şeful administraţiei militare, Serghei Popko.

„Toate ţintele care vizau capitala au fost distruse de apărarea aeriană”, a precizat Popko. Potrivit informaţiilor preliminare, „nu există victime sau pagube la Kiev”, a precizat el.

Serviciile de urgenţă au raportat pe Telegram utilaje agricole mistuite de flăcări şi incendiu la un spaţiu comercial, care a fost stins. Nu au fost identificaţi morţi sau răniţi, au precizat acestea.

În total, forţele armate ale Kievului au declarat că au reperat 33 de „ţinte aeriene” care au survolat Ucraina în noaptea de marţi spre miercuri: 25 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, şapte rachete de croazieră şi o rachetă balistică. Rachetele şi 15 dintre drone au fost distruse, au precizat acestea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

ANRE: 90% dintre autorizaţiile de producţie sunt în fotovoltaic sau eolian

Un număr de 145 de capacităţi energetice sunt în curs de construire în baza autorizaţiilor de înfiinţare pe care...

Eurostat: Vânzările de pesticide în UE au scăzut cu 10% în 2022

O cantitate de aproximativ 322.000 de tone de pesticide a fost vândută în anul 2022 în Uniunea Europeană, cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole