34.2 C
București
marți, 11 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Cea mai scăzută temperatură din țară - înregistrată miercuri dimineață la...

AgroMeteo: Cea mai scăzută temperatură din țară – înregistrată miercuri dimineață la Miercurea Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, miercuri dimineaţa, o minima de 1,1 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, această valoare a fost înregistrată la ora 06:40 şi a fost determinată de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Adrian Paşol a menţionat, că minima de la Miercurea-Ciuc se situează sub normalul perioadei, care este de 6 grade Celsius, dar este ceva obişnuit pentru această zonă.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

La Joseni s-a înregistrat o minimă de 2,6 grade Celsius, la Topliţa au fost 3,2 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 7 grade Celsius.

La staţia de munte Bucin s-a consemnat o valoare de 7,4 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică la munte este mai cald ca în zonele joase.

Adrian Paşol a precizat că şi în zilele următoare prognoza indică dimineţi răcoroase, cu minime care pot ajunge din nou la valori de 1-2 grade şi cu maxime de 21-24 grade.

El a mai arătat că, potrivit măsurătorilor din perioada 1961-2010, minima zilei de 6 septembrie, la Miercurea-Ciuc, s-a înregistrat în anul 1986, când termometrele au arătat minus 3,6 grade Celsius. 

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Deficit de umiditate în sol la culturile de grâu şi porumb în trei regiuni ale țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Secetă pedologică la culturile de grâu şi porumb în special în Moldova şi Muntenia 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza agrometeorologică pentru următoarea săptămână, în cultura grâului de toamnă, rezerva de...

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică pentru perioada 19 - 24 mai. Seceta pedologică moderată şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole