17.4 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele 7 luni din 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele şapte luni ale acestui an atât ca serie brută, cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%, comparativ cu perioada similară din 2022, informează Institutul Naţional de statistică.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut, ca serie brută, datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,3%.

Ca serie ajustată, avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,4%.

În iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,4%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, pe ansamblu, cu 0,3%, ca urmare a diminuărilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,6%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2022, în iulie 2023 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,7%, datorită avansului înregistrat la vânzările de produse nealimentare (+5,3%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,2%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,6%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,2%, datorită majorărilor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+5,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,2%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au făcut plăţi de...

ANSVSA: Amenzi la unităţi din industria alimentară în zonele turistice

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, situate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole