15.5 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

HomepageAdvLibra Internet Bank invită fermierii români la „Mămăliga de Aur”, un eveniment...

Libra Internet Bank invită fermierii români la „Mămăliga de Aur”, un eveniment Agribusiness, organizat în parteneriat cu APPR

Libra Internet Bank organizează în premieră competiţia „Mămăliga de Aur”, un concurs ce va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 14:00, în cadrul Târgului Agriculturii Româneşti, eveniment agricol al Forumului APPR – Mândru că sunt fermier şi care are loc anual în Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Potrivit unui comunicat al băncii, obiectivul concursului „Mămăliga de Aur” este premierea fermierului care va găti cea mai gustoasă mămăligă, folosind propriul mălai şi doar ingredientele de bază: apă, ulei şi sare. Preparatele care intră în competiţie vor fi jurizate de Chef Nicolai Tand, care va pregăti, în paralel cu participanţii la concurs, o reţetă tradiţională de pomana porcului la ceaun, care va fi servită la final alături de mămăligă.

„De mai bine de 10 ani, Libra Internet Bank s-a specializat în finanţarea agriculturii din România, iar în acest interval, am reuşit să construim un parteneriat roditor cu fermierii. De aceea, ne bucurăm să fim alături de ei la concursul „Mămăliga de Aur”. Este o ocazie pentru fermieri de a se mândri cu rezultatele muncii lor, care nu este doar extrem de importantă, ci şi dificilă, într-o măsură similară. Competiţia reprezintă, de asemenea, un prilej pentru agricultori de a discuta despre provocările din acest domeniu. Iar pentru că Libra are nu doar specialişti bancari, ci şi agronomi, suntem oricând pregătiţi să avem o contribuţie constructivă la aceste discuţii”, a declarat Mihai Popa, director Diviza Agribusiness Libra Internet Bank.

Agribusiness-ul a fost inclus în strategia de nişă a Libra Internet Bank în 2012, iar finanţările oferite fermierilor sunt destinate, printre altele, achiziţiei de terenuri agricole, utilajelor, inputurilor agricole sau instalării unor sisteme de irigaţii. Unul dintre cele mai apreciate produse de către fermieri este creditul Hotar, prin care aceştia pot garanta cu un teren agricol şi decid destinaţia investiţiei. Perioada de rambursare a creditului Hotar este de 180 de luni.

„Ne bucurăm să găzduim prima ediţie a concursului „Mămăliga de Aur”. Este un eveniment pe care ni l-am dorit la FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti şi vrem să devină o tradiţie, pentru că este un concept care aduce fermierii împreună, într-un cadru competitiv, dar în acelaşi timp festiv. „Mămăliga de Aur” completează oferta târgului nostru şi suntem nerăbdători să aflăm, odată cu vizitatorii, care sunt secretele preparatului câştigător”, spune Alina Creţu, directorul executiv al Forumului APPR.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti. Banca s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate Profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness. Libra Internet Bank are o reţea de 55 de sucursale.

APPR – Mândru că sunt fermier este o asociaţie profesională federativă formată din producători agricoli şi reprezentanţi ai lanţului profesional de porumb din România şi care reprezintă interesele producătorilor de porumb din România la nivel naţional şi european.

FAPPR face parte din Confederaţia Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari ţări producătoare de porumb din Europa. Obiectivele principale sunt furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică şi profesională pentru membrii şi organizaţiile profesionale ale fermierilor din România. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole