20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Investiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Traderul de cereale și inputuri agricole Survcontrol Agro, deținut de un antreprenor român, a inaugurat un terminal de încărcare cereale pe malul Dunării la Chișcani – Brăila, în urma unei investiții de 3 milioane de euro, scrie puterea.ro.

Noul port proaspăt inaugurat va fi utilizat pentru încărcarea cerealelor direct în nave fluviale cu pescaj de până la 7 metri. Capacitatea de încărcare este de 250 de tone pe oră, dar se poate ajunge la 300 de tone pe oră, în funcție de tipul de cereale.  

Investiția a început în anul 2018, când vechiul terminal de încărcare de păcură pentru CET Brăila, a fost scos la licitație. Construcția efectivă a demarat, însă, în 2021.

‹ adv ›

Terminalul de la Chișcani dispune de un cântar electronic, laborator dotat cu cele mai performante echipamente de verificare a calității cerealelor, buncăr de colectare a cerealelor, precum și de un sistem complex de benzi transportoare și punctul de golire în barjă, toate asistate digital, automat.

Firma Survcontrol Agro, deținută de Dan Gutium, a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 452,2 milioane euro, față de 356 milioane euro, în anul anterior, și un profit de 3,4 milioane euro. Societatea avea 21 de angajați. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vrancea: Ministrul Agriculturii anunţă că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în Prahova

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, vineri, în timpul...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de averse și vijelii în zone din cinci județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi vijelii, valabile în orele...

Impactul prognozei MARS și CE privind recolta în UE

Experții agenției MARS au redus prognozele de randament pentru majoritatea culturilor agricole din Uniunea Europeană și au crescut ușor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole