25.4 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Investiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Traderul de cereale și inputuri agricole Survcontrol Agro, deținut de un antreprenor român, a inaugurat un terminal de încărcare cereale pe malul Dunării la Chișcani – Brăila, în urma unei investiții de 3 milioane de euro, scrie puterea.ro.

Noul port proaspăt inaugurat va fi utilizat pentru încărcarea cerealelor direct în nave fluviale cu pescaj de până la 7 metri. Capacitatea de încărcare este de 250 de tone pe oră, dar se poate ajunge la 300 de tone pe oră, în funcție de tipul de cereale.  

Investiția a început în anul 2018, când vechiul terminal de încărcare de păcură pentru CET Brăila, a fost scos la licitație. Construcția efectivă a demarat, însă, în 2021.

Terminalul de la Chișcani dispune de un cântar electronic, laborator dotat cu cele mai performante echipamente de verificare a calității cerealelor, buncăr de colectare a cerealelor, precum și de un sistem complex de benzi transportoare și punctul de golire în barjă, toate asistate digital, automat.

Firma Survcontrol Agro, deținută de Dan Gutium, a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 452,2 milioane euro, față de 356 milioane euro, în anul anterior, și un profit de 3,4 milioane euro. Societatea avea 21 de angajați. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate...
‹ adv ›

Portul Constanţa va pune la dispoziţie o dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP)...

Eurostat: Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut în 2023

Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut anul trecut comparativ cu 2022, arată datele publicate marţi de Oficiul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole