18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

HomepageAdvING Bank România susţine cu finanţări de 20 de mln de euro...

ING Bank România susţine cu finanţări de 20 de mln de euro grupul DN Agrar

ING sprijină cu finanţări totale de 20 milioane de euro dezvoltarea grupului DN Agrar, care îşi propune să crească, în mod sustenabil, capacitatea de producţie a fermelor şi să investească în proiecte de digitalizare şi modernizare, conform unui comunicat al băncii.

Planurile de viitor includ construcţia unei noi ferme, dar şi a unei fabrici de compost, utilizarea roboţilor industriali în ferme şi instalarea de panouri solare.

Anul trecut, DN Agrar a contractat un credit de 13,8 milioane de euro de la ING Bank pentru achiziţia fermei Apold. După preluarea fermei Lacto Agrar în 2021 şi achiziţia fermei Apold în 2022, DN Agrar a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producţie de lapte de vacă din România.

„ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015. Parteneriatul cu grupul DN Agrar a pornit un an mai târziu, în 2016, când le-am acordat şi primul credit în valoare de 5 milioane de euro. Astăzi, şapte ani mai târziu, valoarea creditelor contractate de DN Agrar de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de euro şi ne bucurăm să avem o colaborare strânsă.

Am crezut, încă de la început, în ideea lor de a dezvolta această afacere, i-am susţinut pentru a creşte şi o facem în continuare, cu atât mai mult în tranziţia lor către practici sustenabile. Credem în potenţialul de creştere pentru piaţa laptelui în România, pentru că există loc atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea productivităţii, cât şi creşterea sustenabilă a numărului de vaci. DN Agrar va avea un rol important în acest sens, atât prin modelul lor de business, cât şi prin experienţa şi practicile sustenabile pe care le-au adus şi le pot aduce în acest domeniu”, a spus Marius Gavrea, expert agribusiness, ING Bank România.

Grupul DN Agrar este format din 15 companii cu un total de 12.000 de bovine şi peste 7.000 de hectare de teren, având o valoare de piaţă de aproape 130 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2023, DN AGRAR a înregistrat o cifră de afaceri de 44 milioane de lei (o creştere de 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), iar profitul net a ajuns la 8 milioane de lei (un avans de 172% comparativ cu anul precedent). Din 2022, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO.

„În anul 2022, pentru preluarea fermei de vaci Apold, am accesat un împrumut de 13,8 milioane de euro de la ING Bank, partenerul nostru de încredere de peste 7 ani. Această achiziţie ne-a permis extinderea afacerii şi a investiţiilor în fermă, în flota de utilaje şi echipamentele utilizate. Astfel, anul trecut, am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două achiziţii (fermele Apold şi Lacto Agrar), înregistrând o creştere de peste 60% a activelor totale.

Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Vom investi în continuare în digitalizarea şi modernizarea fermelor noastre, cu echipamente performante, la standarde internaţionale, sisteme pentru agricultură de precizie, precum şi în instalarea de panouri solare, construcţia unei noi ferme şi a unei noi fabrici de compost”, a declarat Jan Gijsbertus De Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN Agrar.

Grupul DN Agrar vizează construcţia unei noi ferme – proiectul Straja, cu o capacitate totală de 5.000 de animale, însemnând 3.600 de vaci de lapte şi 1.400 de tineret bovin, pe o suprafaţă totală de 10 hectare.

Pentru a îmbunătăţi eficienţa lucrului în ferme, DN Agrar va instala şi utiliza roboţi industriali în halele de muls, ceea ce va duce la o reducere de 50% a muncii manuale, după finalizarea şi implementarea acestui proiect. Totodată, pentru a reduce costurile cu transportul apei către lagunele de gunoi şi cele cu resturile vegetale de pe câmpuri, va construi şi o fabrică de compost, care va duce şi la înfiinţarea unei linii alternative de afaceri.

Mai mult, DN Agrar va instala panouri solare pe acoperişurile fermelor Cut, Lacto Agrar şi Apold.

Grupul DN Agrar este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală. Grupul îşi desfăşoară activitatea în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt: zootehnie, producţia agricolă vegetală, servicii agricole, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă în afaceri şi management. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole