10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa. Investiția...

Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa. Investiția – 2 milioane de euro

Cooperativa agricolă Păstrăvul din Țara Ta a lansat oficial prima sa fermă piscicolă pe lacul Oașa, al doilea cel mai mare lac artificial din România, care va livra exclusiv în magazinele Carrefour păstrăv proaspăt.

Situată la altitudinea de 1 400 de metri în Munții Șureanu, la limita dintre județele Sibiu și Alba, pe Transalpina, ferma piscicolă Oașa reprezintă un proiect de amploare în România, care își propune să transforme industria piscicolă din țară.

Proiectul respectă toate condițiile de mediu și va avea o capacitate anuală de 360 de tone în primii ani, care în următorii ani se va extinde la 800 de tone. Acesta este finanțat prin intermediul POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime), investiția ridicându-se la 2 milioane de euro.

Prin acest proiect, cooperativa își propune să creeze unul dintre cel mai mari puncte de creștere a păstrăvului în lac artificial din România, menținând în același timp cele mai înalte standarde de protecție a mediului.

Păstrăvul de la Oașa se va comercializa exclusiv în Carrefour România, la nivelul întregii rețele de magazine. Cu sprijinul cooperativei Păstrăvul din Țara Ta, clienții Carrefour vor putea găsi pe rafturile tuturor celor peste 400 de magazine multiformat din întreaga țară produsele provenite de la ferma piscicolă Oașa.

Este vorba despre păstrăvul curcubeu eviscerat pe gheață și în MAP (Modified Atmosphere Packaging) și păstrăvul somonat pe gheață și în MAP, o noutate pe piața românească. Colaborarea cu fermierii de la Oașa este una de lungă durată pentru Carrefour, care dezvoltă cu același furnizor și proiectul Filiera Calității – păstrăvul eviscerat Zăganu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a efectuat plăţi de aproape 124 milioane lei, în perioada 24-26 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine,...

FNGCIMM: 18 instituţii de credit intenționează să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus

Un număr de 18 instituţii de credit şi-au exprimat intenţia de a participa la schema de ajutor de stat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole