26.4 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleStudiu: Fermierii din Ucraina ar putea majora suprafaţa cultivată cu rapiţă până...

Studiu: Fermierii din Ucraina ar putea majora suprafaţa cultivată cu rapiţă până la 1,9 mln hectare

Fermierii din Ucraina intenţionează să majoreze suprafaţa cultivată pentru 2024 cu rapiţă de toamnă, la nivelul record de 1,9 milioane hectare, dar ar putea reduce suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă, conform unui studiu publicat luni de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Conform documentului, 45% dintre fermieri nu intenţionează să reducă în toamnă suprafaţa cultivată, în timp ce 38% vor să o majoreze şi 14% nu vor semăna culturi de toamnă. Cel mai semnificativ declin al urma să se înregistreze la suprafeţele cultivate cu orz de toamnă. De asemenea, ar putea scădea ponderea suprafeţelor cultivate cu grâu şi ar putea creşte zona cu rapiţă de toamnă.

„Majoritatea fermierilor nu intenţionează să facă modificări semnificative ale culturilor lor de toamnă, comparativ cu sezonul precedent”, a precizat Ministerul Agriculturii.

În contextul dificultăţilor cu care se confruntă Ucraina cu exportarea cerealelor, autorităţile de la Kiev au cerut fermierilor să prezinte planurile de însămânţare pentru 2024 pentru a realiza estimări preliminare pentru sezonul 2024/2025.

La studiu au participat 2.403 fermieri şi producători agricoli.

Suprafaţa totală cultivată cu cereale de toamnă ar putea creşte cu 0,5 milioane hectare, sau 8% faţă de sezonul precedent.

„Seminţele de rapiţă rămân factorul cheie în extinderea suprafeţelor cultivate, ne aşteptăm la o creştere de aproape 40%, la 1,9 milioane hectare, a zonei cultivate”, a informat Ministerul Agriculturii.

Ucraina, un producător global major de seminţe oleaginoase, a cultivat în total rapiţă de primăvară şi detoamnă pentru recolta din 2023 pe 1,4 milioane hectare, iar deja fermierii au recoltat deja 3,99 milioane tone metrice de rapiţă. Majoritatea producţiei este exportată.

De asemenea, Ucraina a finalizat recoltarea grâului în acest an, 95% fiind grâu de toamnă. Fermierii au recoltat 21,9 milioane tone de grâu de pe 4,6 milioane hectare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina au intrat astăzi în vigoare

Suspendarea taxelor la import şi a contingentelor pentru exporturile...
‹ adv ›

Ucraina va opri exporturile de zahăr către UE, după completarea cotei atribuite în 2024

Guvernul Ucrainei va interzice oficial exporturile de zahăr către Uniunea Europeană pentru restul acestui an, deoarece a completat cota...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 44,4 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole