24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePremierii român şi ucrainean au semnat o declaraţie privind întărirea cooperării în...

Premierii român şi ucrainean au semnat o declaraţie privind întărirea cooperării în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi premierul ucrainean Denis Şmîhal, aflat în vizită la Bucureşti, au semnat, vineri, o declaraţie politică privind întărirea cooperării bilaterale în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor din Ucraina.

Ciolacu şi Şmîhal au parafat, de asemenea, două acorduri privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două ţări, la Sighetu Marmaţiei, respectiv Bila Tserkva.

Premierul României: Sperăm ca prin țara noastră să tranziteze peste 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat în cadrul declarației de presă comune pe care a susținut-o cu Denis Şmîhal că prin România tranzitează în prezent aproape 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina iar țara noastră plănuieşte ca în perioada următoare să dubleze volumul tranzitului de la 2 milioane de tone pe lună, cât este acum, la 4 milioane de tone pe lună.

„Protejarea pieței interne românești și a fermierilor români este unul din obiectivele majore ale acestui Guvern. Dorim pentru românii din Ucraina exact aceleași drepturi și libertăți de care se bucură persoanele aparținând minorității ucrainene din România”, a declarat Ciolacu.

Ceremonia de semnare a documentelor, desfăşurată la Palatul Victoria, marchează „consolidarea şi progresul în relaţiile bilaterale dintre România şi Ucraina”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: România ar putea obţine 30 de mln de tone de porumb anual, după reabilitarea infrastructurii de irigaţii în 2027

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare...

Iustin Grigoraș Crețu – tânărul de doar 19 ani care crește iepuri de rasă

Iustin Grigoraș Crețu este un tânăr de 19 ani din Suceava, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole