16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

HomepageAdvAgmeteo.ro se extinde: 160 de stații meteo disponibile gratuit pentru fermierii din...

Agmeteo.ro se extinde: 160 de stații meteo disponibile gratuit pentru fermierii din România

Agmeteo.ro, platforma gratuită de agrometeorologie lansată de Agrobiznes în colaborare n colaborare cu Pessl Instruments, GmbH Austria, continuă să își extindă serviciile pentru fermierii din România. Recent, platforma și-a consolidat rețeaua cu 160 de stații meteo METOS® VWS, îmbunătățind astfel semnificativ acoperirea și precizia datelor pe care le furnizează.

Această extensie semnificativă a rețelei de monitorizare a vremii vine în sprijinul fermierilor români, oferindu-le acces la date precise și în timp real despre condițiile meteorologice. Cu informații detaliate despre temperatura aerului, umiditate, precipitații, viteza și direcția vântului, fermierii sunt echipați mai bine ca niciodată pentru a lua decizii eficiente și informate în managementul fermelor lor.

Pe lângă monitorizarea condițiilor meteo actuale, stațiile oferă și informații istorice despre vreme. Aceste date sunt de neprețuit pentru identificarea tendințelor climatice și pentru adaptarea tehnologiilor agricole la schimbările climatice.

Agmeteo.ro nu se oprește însă doar la furnizarea datelor meteo. Platforma oferă, de asemenea, modele de îmbolnăviri a culturilor agricole, ceea ce reprezintă un instrument esențial pentru prevenirea și combaterea bolilor la culturile agricole.

Sursa: Agmeteo.ro

„Suntem încântați să putem oferi fermierilor români acces la un număr și mai mare de date meteo precise și în timp real. Această expansiune a rețelei noastre de stații meteo reprezintă un pas important în misiunea noastră de a susține agricultura durabilă prin tehnologii inovative”, spune Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Prin accesul la aceste modele, fermierii pot reacționa rapid la apariția bolilor și pot lua măsuri preventive pentru a-și proteja culturile.

„Agmeteo.ro oferă fermierilor date precise despre vremea actuală și modele de îmbolnăviri din mai multe regiuni ale României, preluate de la 160 de stații meteo METOS® VWS.
Fermierii pot accesa date despre: temperaturi, precipitații, viteza si direcția vântului și mulți alți senzori importanți pentru luarea deciziilor în fermă. În același timp, datele istorice despre vreme oferă tuturor utilizatorilor platformei o imagine mai clară despre tendințele climei, ceea ce ne permite să adaptam eficient tehnologiile la schimbările climatice. Pe lângă datele despre vreme, fermierii au acces la modele de îmbolnăviri a culturilor agricole, modelele fiind un instrument foarte util și eficient în prevenirea și combaterea bolilor la culturile agricole, adaugă Sergiu Smocinschi, director de țară Pessl Instruments.

Cu această nouă adăugare, Agmeteo.ro continuă să se poziționeze ca o resursă importantă pentru producătorii agricoli din România, oferindu-le instrumentele necesare pentru a naviga eficient într-un climat agricol dinamic și schimbător. Mai mult ca oricând, tehnologia și agricultura se îmbină pentru a produce soluții durabile care aduc beneficii atât fermierilor, cât și mediului.

Accesați www.agmeteo.ro pentru a beneficia de aceste servicii îmbunătățite și pentru a descoperi cum platforma vă poate ajuta gratuit să vă optimizați activitatea agricolă.

Citește mai multe despre Agrobiznes și iMetos lansează Agmeteo.ro – platformă care furnizează fermierilor din România informații meteorologice în timp real.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole