24.6 C
București
vineri, 29 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageBlogAgrobiznes și iMetos lansează Agmeteo.ro - platformă care furnizează fermierilor din România...

Agrobiznes și iMetos lansează Agmeteo.ro – platformă care furnizează fermierilor din România informații meteorologice în timp real

Agrobiznes, în colaborare cu iMetos, anunță lansarea serviciului gratuit de agrometeorologie, Agmeteo.ro, pe teritoriul României. 

După succesul obținut în Republica Moldova, unde platforma a devenit accesibilă la finalul anului 2021, Agmeteo își extinde acum acoperirea, venind în sprijinul producătorilor agricoli din România cu date precise și în timp real despre condițiile meteorologice.

Agmeteo.ro este un proiect inovativ care furnizează informații meteo esențiale, având un impact semnificativ asupra optimizării activităților agricole. Sistemul de monitorizare avansat al platformei colectează date de la peste 100 de stații meteorologice, amplasate strategic pe întreg teritoriul țării.

Serviciul oferă fermierilor acces la informații vitale precum:

  • Temperatura aerului;
  • Umiditatea aerului;
  • Nivelul de precipitații;
  • Punctul de rouă;
  • Delta T;
  • Riscul dezvoltării bolilor;
  • Riscul dezvoltării dăunătorilor.

Aceste informații permit producătorilor să înțeleagă și să reacționeze în mod adecvat la schimbările condițiilor meteorologice, planificând activitatea și crescând astfel productivitatea și eficiența.

Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes: „Agmeteo.ro reflectă angajamentul nostru ferm de a sprijini agricultura durabilă prin tehnologii inovative. După succesul de care s-a bucurat în Republica Moldova, suntem încrezători că lansarea serviciului în România va oferi producătorilor agricoli accesul la informații meteo și prognoze exacte, care vor schimba modul în care sunt luate deciziile privind înființarea și întreținerea culturilor.”

Agmeteo.ro este accesibil gratuit tuturor producătorilor agricoli, indiferent de dimensiunea exploatației lor, oferind posibilitatea de a monitoriza 24/24 condițiile meteo din apropierea propriilor câmpuri, într-un mod simplu și eficient.

„Agmeteo.ro este o platformă dedicată sprijinirii fermierilor din România în adaptarea tehnologiilor lor în funcție de vreme. Sperăm ca, pe termen lung, acest lucru va conduce la reducerea costurilor de producție și a impactului agriculturii asupra mediului”, a declarat Sergiu Smocinschi, director de țară iMetos.

Agmeteo.ro este rezultatul unui parteneriat între Agrobiznes și iMetos, combinând expertiza acestora în tehnologie și agrometeorologie pentru a furniza un serviciu de înaltă calitate, cu impact semnificativ în dezvoltarea agriculturii din România.

Notă

Despre Agrobiznes: Agrobiznes este un proiect tech-media cu prezență online în trei țări: România, R.Moldova și Italia. Agrobiznes își propune să aducă digitalizarea și tehnologia de vârf în agricultura tradițională, pentru a ajuta fermierii să-și crească productivitatea în mod sustenabil.

Despre iMetos: iMetos este un furnizor global de soluții meteo pentru agricultură. Cu o prezență puternică în Europa și în alte părți ale lumii, iMetos oferă servicii de monitorizare meteorologică de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale fermierilor.

Pentru mai multe detalii, accesați www.agmeteo.ro.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Monitorizarea în câmp și a produselor depozitate – pe cale să decoleze cu METOS® BY PESSL INSTRUMENTS

De la agricultură la orașe inteligente, cercetare, hidrologie, meteorologie, avertizare în caz de inundații și multe altele. Ai nevoie...

Agmeteo.ro se extinde: 160 de stații meteo disponibile gratuit pentru fermierii din România

Agmeteo.ro, platforma gratuită de agrometeorologie lansată de Agrobiznes în colaborare n colaborare cu Pessl Instruments, GmbH Austria, continuă să...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole