4.5 C
București
marți, 10 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCastraveți crescuți de inteligența artificială la Universitatea Wageningen din Olanda

Castraveți crescuți de inteligența artificială la Universitatea Wageningen din Olanda

Echipa de cercetători de la Universitatea și Centrul de Cercetare Wageningen (WUR) a dezvoltat un sistem revoluționar de cultură a castraveților. Prin proiectul numit AGROS, un parteneriat public-privat, își propune să realizeze o seră autonomă în care cultivarea este controlată de la distanță prin intermediul inteligenței artificiale (IA).

„Scopul acestui proiect este dezvoltarea unei sere complet autonome, bazate pe datele obținute de la senzori, controlată de la distanță de un algoritm inteligent. Obiectivul principal al acestui sistem este obținerea celui mai mare profit net posibil”, potrivit Anjei Dieleman, liderul proiectului AGROS.

Tehnologia utilizată presupune folosirea a două tipuri de algoritmi, Digital Twin și Reinforcement Learning, pentru controlul condițiilor din seră. Algoritmul Digital Twin controlează absolut totul, de la temperatură și udare, la nivelul de CO2 din seră și chiar strategia de cultivare a plantelor.

În același timp, algoritmul de învățare este responsabil de reglarea climei din interiorul serei.

‹ adv ›

După ce au trecut printr-un număr de milioane de simulări, algoritmii de inteligență artificială au reușit să găsească soluțiile optime pentru a controla în mod autonom clima din seră.

Pentru a evalua eficiența acestui sistem, experții în culturi și irigații din companiile partenere AGROS au cultivat castraveți într-un compartiment de referință, unde au utilizat cunoștințele și cele mai bune practici actuale.

Până în toamnă, echipa AGROS va determina care compartiment a avut cel mai mare succes în perioada de cultivare a castraveților. Acest experiment unic are potențialul de a revoluționa modul în care cultivăm plantele, prin automatizarea și optimizarea proceselor de creștere a plantelor cu ajutorul inteligenței artificiale.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Primul robot autonom pentru vii și livezi, Black Shire, disponibil fermierilor din România

Black Shire RC 3075 este un robot agricol 100%...
‹ adv ›

Reinke dezvăluie E3™: prima serie de precizie de sisteme de irigații tip pivot central

Reinke Manufacturing a lansat E3, o serie inovatoare de sisteme pivotante de irigație de precizie. E3 este primul sistem...

Primul sistem de irigare prin picurare din lume cu rată variabilă utilizând date satelitare, creat în Turcia

Universitatea Ondokuz Mayıs (OMU) din Turcia a implementat un sistem inovator de irigare cu rată variabilă, folosind imagini obținute...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole