14 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUltima navă din cadrul Acordului privind exportul de cereale a părăsit portul...

Ultima navă din cadrul Acordului privind exportul de cereale a părăsit portul Odesa

Ultima navă din cadrul „acordului de cereale” a părăsit portul Odesa în dimineața zilei de 16 iulie. Acest lucru a fost raportat de Reuters cu referire la martori oculari și date de la MarineTraffic.com.

Rusia a refuzat să înregistreze noi nave cu cereale din 27 iunie, în timp ce Inițiativa privind acordul exportului de cereale expiră astăzi, 17 iulie, cu excepția cazului în care Moscova este de acord să-l prelungească.

Un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite a declarat vineri că secretarul general Antonio Guterres așteaptă un răspuns din partea președintelui rus Vladimir Putin la propuneree de prelungire a acordului.

Într-un apel telefonic de sâmbătă, Putin i-a spus președintelui sud-african Cyril Ramaphosa că angajamentele de a elimina barierele din calea exporturilor rusești de alimente și îngrășăminte „nu au fost încă îndeplinite”.

Totodată, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a spus că Rusia se va confrunta cu „costuri diplomatice uriașe” dacă se va retrage din acord, scrie CBS News.

„Dacă Rusia se va retrage din această inițiativă, restul lumii va spune că a întors spatele să ofere țărilor din Sudul Global, Africa, America Latină și Asia hrana de care au nevoie la prețuri accesibile.” el a spus.

Jake Sullivan crede că Putin va trebui să facă o alegere.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu și cooperăm strâns cu ucrainenii în această problemă”, a spus el.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Sinteză: Acordul UE privind importurile de produse agricole ucrainene, o abordare echilibrată de sprijin şi protecţie

Un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene a fost convenit în cursul lunii martie între ambasadorii...

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole