27.5 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Tulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Delta Dunării, cai aflaţi în proprietatea unor localnici putând fi văzuţi duminică după-amiază pe plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei.

Cei şase cai au poposit câteva ore în spatele corturilor instalate de turişti aproape de apă, unele animale făcând baie de soare pe nisip. La un moment dat, caii au intrat în apă pentru a se răcori.

„Aseară (sâmbătă seara, n.red.), au fost de cel puţin cinci ori mai mulţi. Au trecut pe lângă corturile noastre. Nu mă deranjează deloc”, a declarat un turist care nu a dorit să-şi spună numele.

Caii din Delta Dunării sunt crescuţi în libertate de localnici, în ciuda prevederilor legislative care le impun asigurarea unor condiţii de bună-stare.

Potrivit medicului veterinar Ştefan Răileanu, animalele sunt însemnate cu iniţiale de proprietari, dangalizarea fiind realizată cu fierul încins sau cu azot lichid, acest ultim tip de proces diferenţiindu-se de primul prin faptul că în zona în care a fost aplicat azotul părul calului creşte doar alb.

Gura Portiţei, o fostă aşezare pescărească de pe malul Mării Negre, a fost transformată într-un sat de vacanţă la finele anilor 1990.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, luni, 17 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va persista marţi, 18 iulie, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar miercuri şi joi în cele din jumătatea sudică a teritoriului. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Melci în grădină – ce mănâncă, cum îi ținem la distanță

Frecvent, putem întâlni melci în grădină sau curte. Aceștia,...
‹ adv ›

Când și cum se aplică giberelina GA3 la vița de vie

În viticultura sunt utilizate substanţe cu efect de stimulare (gibereline, auxine, citochinine) şi de inhibare (acidul abscizic, etefonul), iar...

INS: Importurile de gaze au crescut cu 13%, în primele patru luni din 2024; producţia s-a majorat cu 1,1%

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole