12.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Tulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Delta Dunării, cai aflaţi în proprietatea unor localnici putând fi văzuţi duminică după-amiază pe plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei.

Cei şase cai au poposit câteva ore în spatele corturilor instalate de turişti aproape de apă, unele animale făcând baie de soare pe nisip. La un moment dat, caii au intrat în apă pentru a se răcori.

„Aseară (sâmbătă seara, n.red.), au fost de cel puţin cinci ori mai mulţi. Au trecut pe lângă corturile noastre. Nu mă deranjează deloc”, a declarat un turist care nu a dorit să-şi spună numele.

Caii din Delta Dunării sunt crescuţi în libertate de localnici, în ciuda prevederilor legislative care le impun asigurarea unor condiţii de bună-stare.

Potrivit medicului veterinar Ştefan Răileanu, animalele sunt însemnate cu iniţiale de proprietari, dangalizarea fiind realizată cu fierul încins sau cu azot lichid, acest ultim tip de proces diferenţiindu-se de primul prin faptul că în zona în care a fost aplicat azotul părul calului creşte doar alb.

Gura Portiţei, o fostă aşezare pescărească de pe malul Mării Negre, a fost transformată într-un sat de vacanţă la finele anilor 1990.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, luni, 17 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va persista marţi, 18 iulie, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar miercuri şi joi în cele din jumătatea sudică a teritoriului. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a efectuat plăţi de aproape 124 milioane lei, în perioada 24-26 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine,...

FNGCIMM: 18 instituţii de credit intenționează să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus

Un număr de 18 instituţii de credit şi-au exprimat intenţia de a participa la schema de ajutor de stat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole