33.1 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

HomepageAdvInnovation Field Days - primul eveniment Nuseed și Nufarm a adunat fermieri...

Innovation Field Days – primul eveniment Nuseed și Nufarm a adunat fermieri din peste 10 țări la Novi Sad

Pentru prima dată, companiile Nufarm și Nuseed au organizat un eveniment comun, iar sinergia creată promite multiple avantaje fermierilor. Peste 200 de clienți și parteneri ai companiilor din aproximativ 10 țări au participat la Innovation Field Days – eveniment organizat în Novi Sad, Serbia.

Genetica performantă Nuseed, combinată cu soluțiile Nufarm, au demonstrat că fac diferența pe loturile experimentale prezentate, iar soluțiile complexe, adaptate condițiilor, vor fi ușor disponibile fermierilor din întreaga regiune.

Cei mai buni specialiști Nufarm și Nuseed, timp de trei zile, au ghidat participanții la eveniment către loturile de pe ampla platformă de la Novi Sad și au vorbit despre performanța obținută pe loturile experimentale și produsele ce urmează a fi lansate în următorii ani pe piață.

„În Serbia se află câmpurile noastre de testare, motiv din care și am ales această locație. Avem zece platforme distincte cu noutățile Nufarm, în special produsele biologice ce urmează a fi lansate în următorii ani pe piață.

Loturile cu genetica Nuseed includ noutățile și hibrizii care deja și-au confirmat performanța pe parcursul anilor. Evenimentul demonstrează faptul că avem soluții ce vor ajuta fermierii să facă față mai ușor provocărilor tot mai acerbe, iar cercetătorii noștri sunt în permanentă dezvoltare a opțiunilor noi”, au specificat în debutul evenimentului reprezentanții companiilor Nufarm și Nuseed.

Teodor Cojocaru, manager vânzări Nuseed România și Republica Moldova, menționează că cercetătorii companiei sunt mereu în identificarea soluțiilor pretabile condițiilor actuale, iar interesul sporit al fermierilor față de genetica Nuseed confirmă performanța acesteia.

teodor cojocaru nuseed

„Portofoliul Nuseed este bine adaptat condițiilor din câmp și cerințelor fermierilor, fapt confirmat inclusiv prin cotele pe care le deținem pe piață. Ne bucură mult de popularitatea hibrizilor Nuseed în România și Republica Moldova. În Moldova, avem o cotă de piață de 10%, chiar dacă până acum nu am avut reprezentanță locală”, specifică Teodor Cojocaru.

Pentru cultura de floarea-soarelui, începând cu anul viitor vor fi disponibili noi hibrizi.

„Vom plasa pe piață hibrizi cu o rezistență mai bună la Orobanche și mana florii soarelui, vom avea atât noi hibrizi Clearfield, cât și de tip Express. În ultimii doi ani, am demonstrat foarte bine că suntem compania care poate oferi ceea de ce piața are nevoie”.

Nuseed dispune și de hibrizi de sorg alb și roșu, cultură ce vine să ofere fermierilor mai multă siguranță în condiții de secete tot mai frecvente, iar rezultatele obținute în ultimul an sunt foarte bune, ceea ne vorbește despre potențialul bun al acestei culturi.

sorg nuseed

Mai mult, o altă cultură adaptată schimbărilor climatice, dar și noilor obiective UE este Carinata – o soluție non-alimentară Nuseed ce ajută la înlocuirea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile și a maximiza economiile.

Plantele de carinata elimină carbonul din aer, iar rădăcinile îl refac în sol, a specificat în cadrul evenimentului Augustina Sans, agronom Nuseed pentru culturile de carinata, floarea soarelui și sorg.

„Începând de anul viitor, în Europa va fi disponibilă carinata – combinația perfectă necesară fermierilor, care îmbină avantajele unei culturi de acoperire, oferind și boabe tehnice ca recoltă. Am semnat un contract exclusiv cu British Petroleum, care va prelua toată cantitatea pe care o vom avea în Europa, ceea ce înseamnă un lanț închis și avantajos pentru fermieri”.

În 2024, carinata va fi testată în condițiile României, pentru a determina hibridul potrivit climei.

Loturile demonstrative cu soluțiile Nufarm au inclus și multiple produse biologice, inclusiv noi produse ce vor fi disponibile pe piață în anii următori. Acestea pot fi ușor integrate în schemele de protecție, oferind eficiență sporită cu impact redus asupra mediului.

Totodată, platforma a inclus o zonă în care companiile au prezentat inovațiile la capitolul digitalizare și tehnologizare a activității în ferme.

Soluțiile prezentate au fost variate, recomandate atât culturilor de câmp, cât și culturilor horticole. Revenim curând cu detalii despre cele mai relevante noutăți Nuseed și Nufarm.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole