30.9 C
București
marți, 11 iunie, 2024

-

HomepageAdvDry Misting de la Autehton – menține produsele proaspete până la consumator

Dry Misting de la Autehton – menține produsele proaspete până la consumator

Până la 40% din recolte și, ulterior, produse alimentare sunt irosite și nu ajung la consumatorul final, din cauza carențelor prezente la post-recoltarea, transportarea, păstrarea și plasarea acestora pe raft.

Compania Autehton prezintă soluții capabile să reducă în jumătate acest flux de deșeuri, datorită tehnologiei Dry Misting, care asigură reducerea substanțială a pierdelor apărute după recoltarea produselor.

Soluții pentru păstrarea în stare proaspătă a fructelor și legumelor

De regulă, o bună parte din produsele comercializate în stare proaspătă sunt ușor perisabile sau perisabile și pierd aspectul comercial în doar câteva ore la o păstrare necorespunzătoare. Umiditatea stimulează și mai mult acest lucru.

Tehnologia Dry Misting dezvoltată de Contronics reduce esențial efectul. Pe măsură ce ceața se evaporă, umiditatea crește și temperatura scade în mod natural.

Produsele își vor păstra prospețimea, culoarea și substanțele nutritive pentru un timp semnificativ mai lung! Pe lângă o creștere a calității și menținere a greutății, tehnologia Dry Misting oferă avantaje suplimentare, cum ar fi:

 • Mai puține pierderi, deci mai multe vânzări.
 • Mist elimină necesitatea ambalării produselor pentru a menține calitatea.
 • Sistemele noastre contribuie la sustenabilitate prin reducerea deșeurilor, a consumului de energie și CO2.

Soluții pentru păstrarea produselor din carne

Consumatorii apreciază carnea expusă la raft în baza aspectului vizual. De aceea, este esențial ca bucățile de carne să arate mereu proaspete.

Pentru menținerea produselor în stare proaspătă, acestea sunt refrigerate, în timpul procesului însă reducându-se umiditatea din carne, se schimbă culoarea acesteia, se formează crusta, iar masa se reduce.

Sistemele Dry Misting produc cea mai fină ceață din apă pură, care înconjoară bucățile de carne ca o plapumă. Astfel, produsele nu mai pierd umiditatea și își păstrează aspectul proaspăt, culoarea și greutatea.

În plus, tehnologia Dry Misting vă oferă avantaje suplimentare, cum ar fi:

 • Reduceți deșeurile, nu mai trebuie să aruncați carnea care nu are aspect comercial.
 • O mai bună menținere a masei inițiale a cărnii.
 • Efectul natural de răcire vă ajută să economisiți energie.

Soluții pentru păstrarea peștelui

Peștele, la fel, se numără printre produsele ușor perisabile, iar aspectul vizual al acestuia este ușor de neglijat. Efectele în urma refrigerării fiind identice.

Și în acest caz, Tehnologia Dry Misting oferă mai multe avantaje, reducând pierderile, asigurând păstrarea calității, culorii, fără a uda produsele dar și asigură:

 • Reducerea cantităților de pește nevalorificate din cauza pierderii prospețimii.
 • Păstrarea masei produselor.
 • Nu se formează condens pe pești, iar ceața pulverizată este potrivită și pentru fileuri.
 • Efectul natural de răcire vă ajută să economisiți energie.
 • Sperie insectele zburătoare și reduce mirosurile neplăcute.

Soluții pentru producerea produselor de panificație

Umiditatea este unul dintre cei mai decisivi factori în procesul de coacere a produselor de panificație, care afectează în mod direct calitatea pâinii.

Contronics produce ceață fină (ceață uscată), care vă permite să îmbunătățiți calitatea produsului, să optimizați procesul de coacere și să economisiți energie.

Încurajat de proiectul de cercetare NanoBAK al Comisiei Europene (www.nanobak2.eu), Contronics a cooperat cu mai mulți asociați proeminenți din industria de panificație pentru a dezvolta o formă unică de tehnologie pentru a aplica ceață rece în timpul procesului de verificare și răcire în brutării.

Soluții pentru depozite frigorifice

Condensatoarele din sistemele frigorifice atrag umezeala din aer și, ca urmare, din produsele din depozitul frigorific. Cu cât diferența de temperatură este mai mare, cu atât este mai multă apă.

Tehnologia Dry Misting permite reducerea evitarea acestor probleme.

Soluții pentru păstrarea produselor lactate

La maturarea (în principal) a brânzeturilor moi, este necesară o umiditate ridicată. Producătorii de brânzeturi folosesc umiditatea controlată pentru a gestiona cu precizie procesul de maturare.

Umiditatea relativă optimă pentru acest proces este de până la 95%. Tehnologia Dry Mosting este capabilă să furnizeze aceste niveluri ridicate de umiditate relativă, fără a provoca apă acumulată pe produse și în camera de păstrare.

Tehnologii pentru păstrarea vinului

Pe tot parcursul procesului de maturare, o mare parte din vinul valoros se evaporă din butoiul de lemn. Acest lucru poate duce la pierderi semnificative.

Pierderile rezultate prin evaporare pot fi reduse cu 70% prin aplicarea tehnologiei Dry Misting în crame, fără a provoca umezeală și mucegai.

Soluții pentru păstrarea în stare proaspătă a florilor tăiate și bulbilor

Flori tăiate: în afară de temperatura potrivită, unele flori proaspăt tăiate favorizează o umiditate relativă ridicată. Unele condensatoare din sistemele frigorifice atrag umezeala din aer și, ca urmare, din florile proaspete.

Datorită tehnologiei Dry Misting, florile proaspete își mențin nivelul de umiditate și prospețimea pe o perioadă mai lungă de timp.

Bulbi de flori: bulbii de flori trebuie umeziți pentru a-și înmuia pielea, astfel încât să poată fi curățați eficient.

Aburirea uscată se dovedește a fi cea mai bună soluție pentru aceasta, deoarece minimizează producerea mucegaiului și permite o uscare mai rapidă după decojire, comparativ cu alte tehnologii.

Autehton
Autehtonhttps://autehton.com
AUTEHTON – este un furnizor de echipamente si instalații frigorifice industriale sau comerciale, pentru diverse aplicații: congelare, refrigerare, depozitare la rece. Prestam un spectru larg de servicii de la proiectare până la implementare, precum si obiecte „La cheie”.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de...

REI Grup: Peste 4 miliarde euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea companiilor, instalare de panouri fotovoltaice și digitalizare

Autoritățile pun la dispoziția companiilor, atât celor la început de drum (start-up), cât și IMM sau întreprinderilor mari, peste...

Corteva Agriscience: Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind...

ADAMA oferă soluții împotriva insectelor dăunătoare în culturile de floarea soarelui și porumb

Fluctuațiile climatice, lipsa apei, împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole