18.4 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: La fermieri nu există o limită privind stabilirea preţurilor

Ministrul Agriculturii: La fermieri nu există o limită privind stabilirea preţurilor

La fermieri nu va exista o limită privind stabilirea preţurilor şi nu se va interveni „în niciun fel” privind stabilirea preţurilor pe piaţă, a informat, vineri, ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Cabinetul Ciolacu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind stoparea creşterii preţurilor la alimentele de bază.

„Vreau să fac o precizare importantă – la fermieri nu există o limită privind stabilirea preţurilor, nu se intervine în niciun fel asupra preţurilor de vânzare ale fermierilor, producătorii de materii prime, întrucât marja lor de profit este oricum una mică, având în vedere perisabilitatea materiei prime. Prin actul normativ, instituim o formulă agreată cu toate părţile implicate prin care se limitează pentru o perioadă de trei luni adaosurile comerciale practicate în procesarea şi comercializarea unor produse alimentare esenţiale cu scopul scăderii preţurilor pentru aceste categorii de produse şi, implicit, cu scopul creşterii puterii de cumpărare a populaţiei”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, „cota de adaos comercial practicat de procesator poate fi de maxim 20% faţă de costul de producţie al produsului calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare, în care sunt incluse cheltuieli directe şi indirecte”.

Cota de adaos comercial practicată în mod cumulat pe întreg lanţul de distribuţie, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanţ, poate fi de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie la care se adaugă cheltuielile operaţionale, a explicat Barbu.

El a menţionat că adaosul comercial practicat de comerciant la vânzarea cu amănuntul şi Cash & Carry poate fi de maximum 20% faţă de preţul de achiziţie, la care se adaugă cheltuielile sale directe şi indirecte.

„Vom reînvăţa să cumpărăm româneşte”, a transmis ministrul Agriculturii.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole